Etimologie- gratie (Latina)

Sarbatoare- 21 august

Gratian are o personalitate extrem de fermecatoare si de simpatica. Este mereu in miscare, este o persoana fina, intuitiva de o vivacitate dusa la extrem. Sensibilitatea sa este extrem de mare si capacitatea de reactie una ridicata.

Creativ inainte de toate, Gratian, are un suflet de artist, fiind extrem de receptiv la ambianta din jurul sau. Dar este un pasionat, care are nevoie inainte de toate, de motivatie pentru a reusi.

Gratian este inamicul monotoniei, este dinamic, este curajos, intreprinzator, are o mare putere de actiune, chiar daca acest lucru se intampla cam neregulat uneori. Impactul momentului prezent este foarte important, la fel ca si fanteziile.

Simtul umorului este calitatea sa majora, chiar daca este uneori cam nerabdator si poate sa treaca foarte usor de la o stare la alta.

Gratian are cea mai puternica personalitate, avand un temperament pasional, fiind maleabil si adaptabil, stiind insa sa isi impuna atunci cand trebuie punctul de vedere.

Gratian adora contactul cu cei din jurul sau, sa vorbeasca, sa cante, sa rada, sa fie apreciat si sa fie cunoscut. Adora sa fie fericit si lumea din jurul sau la fel. Sa creeze, sa imagineze, sa inventeze si sa observe sunt lucruri care fac parte din placerile sale zilnice.

In domeniul sentimental, Gratian este cel mai fermecator partener, fin, diplomat, chiar daca uneori se aprinde cam repede. Simte nevoia sa fie inconjurat si admirat din punct de vedere afectiv. Este mai degraba o persoana senzuala, care apreciaza foarte mult placerile acestei lumi, putand fi uneori cam slab in fata tentatiilor din jurul sau.

Gratian este foarte atasat de familia sa si va face eforturi pentru a pastra armonia in sanul ei. Este adeptul pacii, chiar daca uneori va declara razboi.

Gratian va prefera profesiile creative in care se va putea desfasura in voie, cele artistice sau cele in care se poate exprima oral sau in scris. Are multe proiecte in minte si planuri mari, dar trebuie sa stie cum sa le puna in practica. Are si un simt estetic extrem de dezvoltat, fiind interesat de arta si tot ce tine de aceasta.

Lasă un răspuns