Etimologie: a veghea

Sarbatoare: 25 ianuarie (calendar ortodox) si 3 septembrie (calendar catolic)

 

Ce farmec, ce prezenta securizanta! Cu siguranta Grigore nu lasa pe nimeni indiferent. Calm si echilibrat, Grigore este dornic sa se faca placut. Pentru asta, nu ezita sa apeleze la o serie de arme redutabile: zambet cuceritor, toleranta, conciliere, tact, diplomatie si rafinament. Perfectionist, Grigore poseda o natura scrupuloasa si este dornic sa duca la bun sfarsit obligatiile de familie. De obicei curajos si determinat, lui Grigore i se intampla ca uneori sa se simta neinteles si sa se inchida in sine, sa se interiorizeze. Simte nevoia sa fie stimulat in permanenta de apropiati si de prieteni.

 

Copil, parintii nu trebuie sa abuzeze prea tare de inteligenta sa si sa ii ofere prea multe responsabilitati deoarece intre devotament si abnegatie linia este extrem de subtire. Insa nici nu trebuie sa fie supra protejat deoarece, in acest caz Grigore ar putea sa o ia pe drumul iresponsabilitatii, al indolentei si al nonsalantei. Parintii vor avea o influenta imensa in alegerea viitoarei sale meserii.

 

Grigore simte nevoia ca in jurul sau sa domneasca pacea si armonia, atat de necesare echilibrului sau. Viata familiala si sentimentala este, prin urmare, preponderenta. Cand vine vorba de alegerea unei partenere de viata, Grigore se dovedeste a fi ezitant deoarece ii pot placea mai multe femei din motive diferite: una este frumoasa, una este gospodina, una este blanda si fermecatoare…uneori, exigenta sa si setea sa de perfectiune ii determina pe cei din jurul sau sa il califice drept o persoana maniaca. Insa, in ciuda acestui fapt, Grigore este o persoana placuta, sensibila la confort si la bunurile materiale.

 

Daca nu continua o afacere de familie, Grigore va fi interesat de urmatoarele domenii: decoratiuni, florarie, tamplarie, arhitectura, gastronomie sau imobiliare.

Lasă un răspuns