Etimologie: fluier, a canta din gura, a hori

Sarbatoare –

Horia este o persoana placuta si carismatica. Pare facut sa isi asume responsabilitatile atat cele din sfera personala cat si cele din sfera profesionala. Este umarul pe care persoanele din jurul sau vin sa planga, este sfatuitorul preferat al persoanelor din anturajul sau. Cand situatia o cere, Horia stie sa dea dovada de tact, diplomatie si galanterie, calitati exceptionale din ce in ce mai rare in zilele noastre.

Sociabil, sentimentele ocupa un loc important in viata sa, este extrem de preocupat de semenii sai si de problemele pe care le intampina acestia in viata de zi cu zi. Horia nu este o persoana comformista, tinde sa abordze intr-un mod original lucrurile. Simtul acut al justitiei de care da dovada il face sa treaca prin mai multe stari, de la furie la adevarate stari antagonice. Intuitiv si perspicace, Horia este un spirit analitic, preocupat de detalii.

Horia este in egala masura o persoana orgolioasa si perfectionista, vointa sa depinde in majoritatea din cazuri de motivatia sa. Copil, Horia este cuminte si ascultator, serviabil si extrem de atasat de familia sa. Este un excelent frate mai mare, afectuos si protector, nu da semne de gelozie fata de fratii sau de surorile mai mici. Parintii trebuie sa ii ofere responsabilitati inca de la o varsta frageda altfel risca sa fie mult prea rasfatat sau nepasator, iresponsabil chiar.

Horia este o persoana careia ii place sa se faca placut, ii place sa seduca. Detesta conflictele si violenta. Este un perfectionist, poate ajunge chiar maniac deoarece are tendinta sa se focalizeze pe cele mai mici detalii, sa despice firul in patru chiar si atunci cand nu este cazul. Are un gust pronuntat pentru ordine si punctualitate, este deosebit de sensibil la confort.

Din punct de vedere sentimental Horia este destul de exigent, are multe pretentii din partea partenerei de viata. In ceea ce priveste orientarea profesionala, Horia ar putea alege domeniul medico-social (paramedic, farmacist, nutritionist), domeniul justitiei, psihologic sau artistic. In alegerea profesiei va fi cu siguranta influentat de familie insa acest lucru nu il deranjeaza.

Lasă un răspuns