Etimologie- a insela, a inlocui, cel care vine din urma, care ia locul altuia (ebraica)

Sarbatoare-  20 decembrie, 28 ianuarie , 25 martie, 9 octombrie

Iacob este o persoana secretoasa, introvertita, rezervata si are o natura destul de neincrezaroare si de prudenta. Acest lucru este perceput uneori de catre cei din jur drept o mandrie, raceala sau sentiment de mandrie. In realitate este timid iar caracterul sau flegmatic ascunde o anumita nervozitate.

Iacob este lent, rabdator si da dovada de determinare in orice situatie. Atunci cand are o idee sau un obiectiv foarte dragi inimii sale, da dovada de obstinatie si eficienta.

Detesta la culme superficialitatea si are mare grija atunci cand isi face noi prieteni. Dar atunci cand isi da seama ca persoanele merita din plin, se dedica in intregime relatiei de prietenie si are deplina incredere in ei.

Iacob este foarte activ si dinamic, un purtator de mesaje optimiste care nu se poate manipula cu una cu doua. Are nevoie sa se simta mereu util, asa ca se implica in orice si le da sfaturi celor din jur. Principalul sau defect este orgoliul. Iar dorinta sa de a fi acceptat si inteles foarte pregnanta.

Credinta, fidelitatea si valorile sale sunt eclipsate de anumite evenimente si tin de anumite circumstante. Are o intuitie excesiva suportata de o emotivitate dusa la extrem.

Iacob adora calmul, linistea si izolarea si ar vrea ca uneori sa fie un veritabil Robinson Crusoe. Ar vrea ca din cand in cand sa se retraga pe o insula pustie pentru a medita in liniste. Este foarte sensibil insa si la confortul unui camin foarte bine aranjat dupa bunul plac si care sa corespunda perfect nevoilor sale.

Iacob este astras de tot ceea ce este nou, are un spirit avangardist si putin ciudat uneori, apreciind foarte mult domeniile precum tehnologia, informatica, SF-ul, arta si moda. Se va descurca deci foarte bine in cadrul unor meserii legate de domeniul tehnic, medical, stiintific sau cele in care se cere precizie si indemanare.

Atunci cand vine vorba despre domeniul sentimental, Iacob se ataseaza foarte tare. Dar are pretentia de la partenera sa sa fie o buna gospodina.

Un lucru este sigur- cu el nu ai cum sa te plictisesti vreodata.

Lasă un răspuns