Etimologie – in evreiasca, Ianis inseamna darul lui Dumnezeu, harul lui Dumnezeu.
Sarbatoare – 24 Iunie.

Ianis este extrem de puternic, putere pe care o va folosi din plin in meseria pe care o va alege. Chiar daca in unele cazuri Ianis se arata emotiv si sensibil, in strafundul sau este o fiinta puternica. Principala sa calitate este urmatoarea: forta de a-si urma calea in ciuda obstacolelor intalnite, asemeni Capricornului (majoritatea baietilor cu numele de Ianis sunt Capricorni) care isi duce incet dar singur orice sarcina la bun sfarsit.

Deviza lui Ianis ar putea fi urmatoarea: pentru a trai fericiti, trebuie sa traim ascunsi. Ianis este o persoana lenta dar determinata, stie foarte bine ce vrea de la viata. Nu conteaza ca dureaza uneori un an-doi pentru a-si realiza visele si proiectele. Calm si meditativ, Ianis este mai degraba neincrezator si prudent. Deoarece are tendinta sa isi stapaneasca agresivitatea si sa isi reprime sentimentele, Ianis nu stie sa isi exteriorizeze sentimentele.

Este o persoana ranchiunoasa care ii iarta destul de greu pe cei care i-au gresit dar nu uita niciodata. Extrem de uman, daca este nascut pe data de 22, Ianis ar putea avea relatii de anvergura. Se poate ca Ianis sa nu se faca rapid remarcat dar determinarea sa ii confera un potential exceptional. Ianis va fi nevoit sa isi accepte aceasta latura mai lenta, sa o protejeze chiar. Ai incredere in el, nu il presa. La scoala, Ianis va munci in propriul sau ritm. Va prefera materiile stiintifice in cadrul carora spiritul sau rational se va simti in largul sau. Chiar daca este o persoana lenta, acest lucru nu il va impiedica sa aiba performante la scoala, chiar din contra.

Lui Ianis ii place libertatea, este parte integranta dintr-o lume in care a reusit sa se integreze perfect. Ii place ascensiunea, sa cucereasca. Dificultatile si esecurile nu il demoralizeaza, chiar din contra. Ii place sa faca miscare, joggingul se numara printre activitatile sale fizice preferate. Ianis adora natura si animalele. Daca detine un animal de companie, Ianis va da dovada de rabdare si responsabilitate in ingrijirea acestuia. In relatia sentimentala, Ianis este tandru, senzual.

Chiar daca ii este destul de greu sa reziste tentatiilor, Ianis este capabil sa fie fidel intr-o relatie. Ianis se dovedeste a fi stabil si protector cu fiinta iubita. Pentru Ianis, sentimentele sunt extrem de importante. De aceea face tot ce ii sta in putinta ca dragostea si armonia sa domneasca in relatia sa de cuplu. Partenera de cuplu a lui Ianis poate sa fie sigura ca va avea o viata implinita alaturi de acesta. Unii purtatori ai acestui nume pot fi timizi, le este greu sa isi exprime sentimentele.

Eclectic, Ianis are mai multe posibilitati in ceea ce priveste alegerea profesiei care sa se incadreze in obiectivele sale. Si-ar putea indrepta atentia spre politica, spre afaceri cu imobiliare. Alte meserii potrivite pentru Ianis: arhitect, om de afaceri, inginer sau contabil. Datorita faptului ca adora animalele, Ianis ar putea imbratisa fara probleme cariera de veterinar.

4 COMENTARII

  1. Ianis este un nume frumos, in Romania este folosit mai rar decat in alte tari

Lasă un răspuns