Etimologie – bogat

Sarbatoare –

Energic, mandru si orgolios, Iden este profund marcat de cifra sa norocoasa, 1. Aptitudinile sale ii permit sa fie ambitios si ii ofera mijloacele necesare pentru a comanda, pentru a dirija, pentru a-si asuma rolul de sef, sa acceada la o anumita putere, sa exercite o anumita autoritate si sa fie mereu pe primul loc. Detesta minciuna si linguseala, se dovedeste a fi destul de curajos, energic si intreprinzator. Simte adesea nevoia sa isi cheltuie energia debordanta, este nerabdator si intrepid. Viata materiala este importanta pentru Iden, arata un interes deosebit fata de semnele exterioare de bogatie, fata de eleganta. Iden stie cum sa se impuna, degaja un magnetism enorm. Independent, Iden isi va construi propriul destin in functie de idealurile si aspiratiile sale inalte. Capabil sa ii ajute mereu pe cei din jur, Iden este un bun gestionar si administrator. Curajos si voluntar, Iden este eficient, creativ, are energie si se dovedeste extrem de rapid in executie. Activ si dinamic, exploziv chiar, nu este mereu regulat in actiunile sale si va trebui sa depuna eforturi uriase pentru ca  impulsivitatea sa sa nu se dovedeasca a fi un handicap.

Copil, Iden este destul de narcisist, nu este deloc docil, parintii sai vor avea mult de lucru cu el. Are tendinta sa fie incapatanat si sa faca puternice crize de furie.

Iden adora sa straluceasca si sa fie recunoscut la justa sa valoare. In materie de sentimente Iden se arata destul de autoritar, pasional si posesiv. Atentie la crizele sale de gelozie, adesea extrem de puternice. Chiar daca nu stie de cele mai multe ori sa isi manifeste dorinta de afectiune, asta nu inseamna ca nu este sensibil. Iden face de cele mai multe ori ceea ce isi doreste.

Ambitios, uneori arivist, Iden este cel mai adesea autodidact si va prefera sa exercite profesii din domeniul afacerilor ( gestiune, finante, banci, bursa, industrie), in legatura cu exercitarea unei puteri (politie, justitie, politica, parapsihologie), in raport cu mecanica sau obiectele din fier (croitor, chirurg sau macelar) sau in raport cu focul (pompier). Va fi tentat in special de o profesie creativa sau independenta.

Lasă un răspuns