Etimologie: lumina, stralucire, pom

Sarbatoare: 21 mai

 

Ileana are o personalitate enigmatica. Este calma, secretoasa si ponderata, rezervata si discreta, inhibata in unele situatii. Evita sa deranjeze si incearca sa isi rezolve problemele de una singura. Rabdatoare, concentrata si determinata, Ileana simte ca timpul lucreaza in favoarea sa. Vointa si capacitatea sa de munca sunt superioare mediei insa ritmul de lucru nu este chiar atat de rapid. In realitate, Ileana se dovedeste a fi o persoana lenta fapt ce poate interveni in realizarea sa sociala si profesionala. Nu crede in noroc si in sansa. Ileana este intelectuala si cerebrala, cu un spirit analitic si sceptic totodata. Nu concepe sa nu aiba studii de lunga durata, depune eforturi in acest sens.

 

Copil, Ileana este calma si secretoasa, refugiindu-se in turnul sau de fildes cand ceva nu este pe placul sau. Parintii trebuie sa o stimuleze si sa o incurajeze deoarece Ileana se indoieste de capacitatile sale. Este bine sa ii favorizeze expresia orala si sociabilitatea, sa o implice in activitati de grup. Persoanele din anurajul sau pot avea incredere deplina in Ileana chiar daca aceasta se arata rigida in unele situatii.

 

Ileana iubeste natura, linistea, simplitatea, animalele si moda. Din punct de vedere sentimental, in momentul in care este indragostita, Ilenei ii vine greu sa faca ea primul pas deoarece are tendinta sa isi refuleze emotiile si sentimentele. Este o partenera de viata fidela, o mama si o sotie devotata, constienta de datoriile si responsabilitatile sale.

 

Ileana va fi interesata de o profesie cu caracter stiintific, tehnic, ecologic sau de o profesie aflata in legatura cu pamantul. Sarcinile sedentare sau rutiniere o irita. Daca este nascuta in zodia Varsator, Ileana va fi preocupata de exploatarea laturii vizionare si inovatoare, atat in domeniul politic sau umanitar cat si in cadrul unor activitati tehnice sau creative.

Lasă un răspuns