Etimologie- milostiv, om trimis de Dumnezeu (ebraica)

Sarbatoare- 7 ianuarie

Numele de Ioan este un nume bilblic, providential, derivat de la Yehohanan, care inseamna « Dumnezeu s-a milostivit ».

Ioan este o persoana cu o curiozitate debordanta. Cunostintele sale ii permit sa se simta mai in largul sau in societate unde isi poate valorfica ceea ce stie. Este exigent cu cei din jur dar si cu el insusi. Nu admite sa comita unele greseli sau sa nu iasa perfect tot ceea ce intrerpinde. Este deci in cautarea continua a perfectiunii, perfectiune pe care o atinge destul de des.

In ciuda personalitatii sale cinstite si vesele, Ioan este si putin sever. Un excelent prieten, plin de entuziasm si foarte generos.

De asemnea, Ioan este un barbat foarte deschis, jovial, ospitalier si amical. Este in general foarte exuberant deci si foarte simpatic in ochii celor din jur. Este stralucitor si se impune peste tot datorita personalitatii sale puternice, a inteligentei sale fine si a capacitatii sale de comunicare, dar si a rapiditatii de actiune si de comunicare.

Ioan este un barbat putin cam oportunist si stralucitor atunci cand vine vorba a seduce. Are si o mare capacitate de adaptabilitate si stapaneste la perfectie si arta fermecarii persoanelor din jur. Apreciaza foarte mult sa fie in centrul atentiei si are cel mai adesea tendinta de a exagera, fie pentru a se distra, fie pentru a fi in centrul atentiei. Adora astfel sa monopolizeze intreaga atentie asupra sa.

Copilul Ioan este un copil hiperactiv si lipicios, foarte curios dar si obositor deoarece pune intrebari fara incetare.

Ioan adora deci sa fie placut de catre cei din jur, sa seduca, sa fie fermecator si sa socializeze cu cei din jurul sau. Este sensibil la lucrurile frumoase, la confort, este in cautarea perfectiunii, riscand astfel sa nu isi gaseasca niciodata partenera ideala. Adora tot ceea ce tine de placerile acestei lumi. Nu este o persoana semntimentala, ci mai degraba senzuala si seducatoare.

Ioan va fi atras de profesiile care sunt in raport cu exprimarea orala sau scrisa, comertul sau comunicarea. Sau de cele care sunt in stransa legatura cu creatia sau cu domeniul artistic si imoboliar.

Lasă un răspuns