Etimologie: milostiv

Sarbatoare: 6 ianuarie

Ioana este o femeie simpla si naturala, cu picioarele pe pamant. Este guvernata de planeta Saturn si, de obicei, se naste in semnul astrologic Taur sau Capricorn, ceea ce ii confera un caracter afirmat, deloc influentabil precum si o vointa de fier. In cadrul locului de munca, Ioana adopta o atitudine extremista si rezervata. Exista cazuri in care Ioana face lucrurile doar pe jumatate din cauza unor blocaje sau inhibitii care nu o lasa sa continue. Ioana se indoieste de propriile capacitati si are tendinta de a se ascunde in spatele unei atitudini reci in aparenta.

 

Dusmana superficialitatii, Ioana este o persoana fiabila pe care persoanele din jurul sau pot conta in orice situatie. Moralitatea sa este stricta, principiile sale exigente si ii lipseste toleranta. Ioanei nu ii este teama sa isi asume riscuri, sa sesizeze oportunitatile care ii ies in cale cu spirit de initiativa si cu dinamism. Capacitatea sa de munca este impresionanta.

 

Copil, Ioana nu le face probleme parintilor, este cuminte si serioasa. Parintii nu ar trebui sa ii ofere o educatie rigida si stricta deoarece Ioana nu ii va dezamagi. Va trebui sa ii stimuleze sociabilitatea invatand-o sa ofere, lucru ce ii va permite sa lupte impotriva tendintei sale posesive.

 

Ioanei ii plac lucrurile bine facute, activitatile fizice, plantele, animalele si natura. Pune mare pret pe libertatea sa, ii plac schimbarile si calatoriile. Confortul material ii ofera siguranta. In ceea ce priveste dovezile de dragoste, de afectiune si tandrete acestea sunt aproape inexistente deoarece Ioana este o persoana pudica si rezervata. Un buchet de flori nu este de ajuns sa o emotioneze.

 

Ioana are cateodata tendinta de a se refugia in munca, este etrem de ambitioasa. Va alege din urmatoarele meserii: economist, bancher, contabil, psiholog, ghid turistic sau profesor.

2 COMENTARII

  1. In mare parte este adevarat, insa vreau sa va specific faptul ca Sarbatoarea este in data de 7 Ianuarie, in data de 6 Ianuarie este Botezul Domnului, plus de asta, citez „Ioana se indoieste de propriile capacitati si are tendinta de a se ascunde in spatele unei atitudini reci in aparenta” acest lucru este valabil doar pana cand isi contureaza stima de sine si din momentul in care si-a dobandit cateva abilitati puternice, sau si le-a constientizat pe cele pe care le avea de multa vreme, insa din diverse motive nu le-a pus in valoare, afirmatia de mai sus nu mai este valabila.

Lasă un răspuns