Etimologie- viorea (latina)

Sarbatoare- 11 iunie

Iolanda este o femeie foarte secretoasa si rezervata, care isi interiorizeaza mult emotiile. Este si foarte delicata, sensibila si emotiva. Vulnerabila, Iolanda, se teme ca nu cumva sa sufere si face orice sa evite acest lucru.

Iolanda este o femeie care nu prea are incredere in propriile forte. Este si o fire materialista, pragmatica, care devine si foarte muncitoare, serioasa, activa si eficienta atunci cand situatia o cere.

Iolanda iubeste la nebunie tot ceea ce tine de natura, de animale sau de flori si este un inamic de temut al superficialului sau al artificialului. Poate oscila intre nevoia de aventura si de calatorii si adora schimbarile.

Dificultatile sunt cele care o vor stimula sa incerce si mai mult si sa isi depaseasca limitele. Este curajoasa si foarte incapatanata si nu ezita sa fie obraznica atunci cand este cazul. Iolanda este si foarte idealista si nu ezita atunci cand vine vorba despre a zugravi o lume in propriile sale culori.

Are un spirit logic minunat, este foarte eficienta si organizata, dar din cauza lipsei de stapanire de sine este foarte emotiva si sensibila.

Viata sentimentala nu este deloc usoara, deoarece este o fire neincrezatoare, prudenta, care tinde sa se inchida in sine. Nu are incredere deloc in atuturile sale si nu se foloseste de artificiile feminine obisnuite, precum cochetaria.

Iolanda este foarte atasata de familie si are un simt matern foarte dezvoltat. Nu isi poate imagina viata fara copii, dar este si foarte indecisa si nu stie ce domeniu sa aleaga.

In ceea ce priveste insa alegerile pe care le fac cei din anturajul sau, da cele mai bune sfaturi si are un simt al dreptatii care o ghideaza in tot ceea ce face. Iolanda va descurca perfect in rolul de sfatuitor, de mediator sau de arbitru.

Iolanda nu face mereu ceea ce si-ar fi dorit. Mediul sau intervine cel mai adesea in alegerile sale si nu poate sa se opuna sfaturilor impuse de catre parinti. Se va descurca cel mai bine in profesiile cu caracter umanitar si social sau in cele cu caracter administrativ.

Lasă un răspuns