Etimologie: milostiv, numele lui Dumnezeu

Sarbatoare: 7 ianuarie

 

Ion este un barbat puternic insa greu de inteles deoarece doi compozanti opusi sunt inclusi in prenumele sau. Primul, masculin, ii confera un temperament coleric, pasional iar celalalt ii confera un temperament nervos, secretos, interiorizat, inhibat chiar. Individualist si personal, Ion este un barbat al datoriei. Ii este destul de greu sa se faca inteles, reactiile sale sunt adesea imprevizibile: in unele situatii Ion poate avea o reactie brutala sau sa se inchida in sine. Tactul, dimplomatia si comunicarea nu sunt punctele sale forte.

 

Ion este un spirit contradictoriu: fie se dedica trup si suflet activitatilor pe care le practica si ii fac placere, fie se refugiaza intr-o inactivitate totala. Copil, Ion isi doreste sa se impuna inca de la o varsta frageda si va consuma destul de multa energie in incercarea de a se face respectat. Parintii trebuie sa evite sa il supra protejeze. In cazul lui Ion trebuie favorizata comunicarea verbala.

 

Lui Ion ii place sa fie privit si admirat, sa dea un exemplu celorlalti si pentru asta, nu ezita sa apeleze la simtul sau teatral care este innascut. Ion pare la prima vedere un personaj aparte, original, excentric sau marginal. Este pasionat de tot ce tine de astrologie, psihologie, etnologie si spiritualitate. Pe plan sentimental, Ion este o fire pasionala si generoasa cu conditia ca autoritatea sa sa nu fie pusa la indoiala. Simte nevoia ca partenera de viata sa ii acorde atentia cuvenita si se dovedeste a fi extrem de gelos.

 

In cazul acestui barbat cu personalitati multiple, domeniile din care si-ar putea alege o viitoare meserie sunt multiple: gestiune, finante, banci, contabilitate, asigurari, politie, sport, afaceri, industrie, inginerie, mecanica sau informatica. Si domeniul paranormal il atrage ca un magnet deoarece este dotat cu o intuitie puternica.

Lasă un răspuns