Etimologie: sa dea Dumnezeu

Sarbatoare: 19 martie

 

Iosif este un barbat care, in spatele unei aparente dure si virile, disimuleaza o emotivitate deosebit de puternica dublata de o hipersensibilitate. Cu 19 drept cifra activa, Iosif nu este un barbat al jumatatilor de masura, atat in ceea ce priveste caracterul sau, cat si destinul sau care poate reprezenta o superba reusita sau, din contra, un esec rasunator. Calitatile sale pot sa se transforme rapid in defecte: autoritar, orgolios, nerabdator, impulsiv, temerar, o persoana care actioneaza de cele mai multe ori fara sa gandeasca. Cuvintele ii depasesc cel mai adesea gandurile.

 

De-a lungul vietii, in Iosif se da o lupta launtrica intre doua tendinte: una emotiva, fragila, temerara, influentabila si una masculina, increzatoare, independenta, agresiva chiar, careia ii place sa isi asume riscurile. Copil, Iosif este fragil si vulnerabil, de unde necesitatea de a-l valoriza in permanenta si de a-i dezvolta latura autonoma. Sportul il va ajuta pe Iosif sa evite sa se transforme intr-un tiran.

 

Lui Iosif ii place sa se asocieze, sa colaboreze, chiar daca  este un aparator fervent al libertatii si independentei. Suportul afectiv este necesar implinrii sale, atat pe plan personal, cat si pe plan profesional. Iosif este o persoana extrem de intuitiva care va straluci in domeniile de investigatie intelectuala precum psihologia, sociologia, etnologia sau astrologia. Din punct de vedere sentimental, Iosif are nevoie de cuplu pentru a se simti implinit. Va fi rand pe rand, conciliant, deschis si comunicativ si brutal si vanitos, preocupat de sine insusi,

 

Profesiile ce corespund profilului sau sunt cele din lumea afacerilor – gestiune, contabilitate, banca, economie – activitatile in raport cu riscul – politia, armata – , profesiile aflate in raport cu focul (pompier) sau profesiile liberale si activitatile de sfatuire intr-un cabinet sau in cadrul unui grup – terapeut, psiholog sau mediator.

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns