Etimologie- curcubeu (greaca)

Sarbatoare- 4 septembrie

Numele de Iris, este un nume mitologic, de origine greceasca, destul de rar intalnit, dar foarte frumos. In mitologia greceaca, Iris este « mesagerul zeilor ». Este un nume care poarta noroc si care simbolizeaza credinta si intelepciune.

Iris este o persoana cu o inima foarte mare, foarte optimista si plina de iubire pentru cei din jur. Este foarte blanda si foarte sensibila si face tot ceea este omeneste posibil pentru a-i ajuta pe cei din jur. Iubirea familiei si a celor din jurul sau este esentiala pentru dezvoltarea sa armonioasa.

Dar Iris este si o persoana cu cea mai puternica personalitate. Este autoritara, individualista, are calitati de leader, se impune peste tot si vrea sa fie cea mai stralucitoare. Vrea sa fie privita si sa fie admirata.

Iris este o persoana mandra, care vrea sa fie admirata si care vrea sa dirijeze. Este orgolioasa si este mereu in cautarea perfectiunii in toate domeniile vietii sale. Vrea sa fie mereu pe primul loc si da dovada de aroganta, de gelozie sau de invidie atunci cand nu reuseste asta.

Din acest motiv, se simte cel mai adesea, neinteleasa sau singura, acest lucru fiind cel mai adesea rezultatul comportamentului sau tiranic si egocentric din unele situatii din viata lor. Dar in ciuda acestor lucruri, Iris are calitati de neinvins. Este puternica, activa, sincera, voluntara, demna de incredere si foarte generoasa.

De asemenea, Iris este o persoana care da dovada mereu de o generozitate fara margini. Scopul sau in viata- sa fie armonie peste tot in jurul sau. Nu este in cautare de conflicte, conflicte care de altfel sunt in opozitie cu natura sa docila, blanda si concilianta. Dar in cautarea continua a armoniei, Iris nu uita de ea insasi si nu uita sa fie devotata celor care o iubesc si pe care ii iubeste.

Iris este o mare visatoare, atrasa de poezie, fantezie, dar si de tot ceea ce o ajuta sa viseze si mai mult. Are un gust particular si pentru muzica si calatorii. Daca va trebui sa isi exerseze autoritatea, o va face in cadrul unei profesii liberale.

Lasă un răspuns