Etimologie: luminos, izvor al fericirii

Sarbatoare: 18 octombrie (calendar ortodox) si 27 ianuarie (calendar catolic)

Energic si viril, curajos si luptator, Iulian viseaza sa dea ordine si sa conduca. Agitat, Iulian devine agresiv in momentul in care nu reuseste sa stapaneasca o anumita situatie. Rapid, adesea grabit, este impulsiv si iritabil. Crizele sale de furie sunt frecvente, violente uneori. Principalul sau obiectiv este obtinerea puterii. De aceea, Iulian nu prea suporta autoritatea celorlalti. Este incapatanat si ii este greu sa recunoasca ca a gresit. Activ, Iulian este capabil sa sesizeze toate oportunitatile pe care i le ofera viata.

Are simtul afacerilor si este o persoana cu picioarele pe pamant. Strict, autoritar, direct si cinstit, Iulian detesta minciuna si flateria. Pasional, nu stie sa isi disimuleze adevaratele sentimente. Copil, Iulian le va da batai de cap parintilor datorita spiritului sau de contradictie. Parintii trebuie sa se impuna prin fermitate, sa fie corecti si coerenti cu el. Iulian este un copil afectuos si generos. Parintii trebuie sa il implice in activitati sportive, colective de preferinta, cu ajutorul carora Iulian sa isi consume energia debordanta.

Iulian isi doreste sa cucereasca, sa abuzeze de magnetismul sau. Ii plac exercitiile fizice, sportul si actiunea, atat de necesare echilibrului sau. In dragoste, Iulian este pasional, exigent, gelos si posesiv. Insa, in strafundul inimii, Iulian este o persoana tandra. Iulian nu se va arata interesat de studiile pe termen lung deoarece nevoia sa de actiune si de realizare se fac simtite de la o varsta frageda. Va fi atras in special de profesiile in care actiunea ocupa un loc important, in stransa legatura cu puterea (politie, armata, publicitate, sport, politica), activitati in raport cu calatoriile (import-export), afacerile, gestiunea, contabilitatea, economia, de profesii medico-sociale sau medicale, de chirurgie in speicial. In orice caz, va straluci in orice meserie aleasa.

7 COMENTARII

  1. eu ma numesc iulian si cautam de mult sa vad ce inseamna numele meu si sunt exact lafel ca in descriere doar ca sunt nascut in 29 aprilie.multumesc pentru acest articol :)))

  2. OMG sa adeverit totul sunt agresiv și sunt născut pe 28iulie și vreau să mă fac mascat super tare și am 10 ani GG.

  3. si eu sunt un Iulian si ma descrie aproape perfect :)))

  4. Bună și eu mă numesc Iulian și 90%sunt intradevar adevărate super tare!!! ???

Lasă un răspuns