Etimologie – forma romaneasca a prenumelui rusesc Yuriy

Sarbatoare –

Energic si viril, curajos si combativ, Iurie viseaza sa conduca si sa dea ordine. Are tendinta sa fie agresiv in special in momentele in care nu detine controlul total asupra situatiei. Crizele sale de furie sunt frecvente, violente uneori. Scopul sau este acela de a obtine puterea insa nu suporta autoritatea celorlalti. Este o persoana incapatanata care isi recunoaste cu deosebita dificultate propriile greseli. Bine inarmat impotriva problemelor si obstacolelor pe care viata i le pune in cale, Iurie este o persoana cu picioarele pe pamant care poate deveni, cu putina ambitie, un om de afaceri de succes.

Strict, autoritar, loial, direct, Iurie are oroare de persoanele false, de minciuni si de persoanele care au obiceiul sa il flateze pentru a obtine ceva de la el. Iurie nu stie sa isi dismuleze adevaratele sentimente. Copil, spiritul sau de contradictie ii va pune in dificultate pe parintii sai. Acestia din urma trebuie sa fie fermi cu el, sinceri si coerenti, sa il ajute sa creasca si sa se dezvolte frumos. Va prefera o morala bine meritata decat sa fie cocolosit de parinti, decat sa nu fie certat si corectat atunci cand greseste. Parintii trebuie sa il invete notiunea de ordine si curatenie si sa il implice in activitati sportive menite sa ii consume energia debordanta.

 

Iurie isi doreste sa cucereasca cele mai inalte varfuri fara sa abuzeze de puterea si magnetismul sau. Ii plac exercitiile fizice, sportul si actiunea, toate necesare echilibrului si armoniei sale. In dragoste este pasional si gelos, exigent si posesiv cu parteera de viata. Lipsa sa de toleanta si de diplomatie nu vor fi pe placul unui suflet mai sensibil. Altele vor considera aceasta atitudine drept una exclusiva, dovezi de afectiune si de pasiune. In strafundul sufetului sau Iurie este o persoana tandra.

Iurie nu este tentat de studiile universitare deoarece nevoia sa de actiune este precoce. Va fi interesat de o profesie din domeniul politiei, armatei, sportului sau politicii, de o profesie in raport cu calatoriile – import/export – afecerile, gestiunea, contabilitatea, bursa sau de o profesie din domeniul medicinii.

Lasă un răspuns