Etmologie: milostiv

Sarbatoare: 7 ianurie (calendar ortodox) si 27 decembrie (calendar catolic)

 

Ivan este o persoana care nu suporta mediocritatea. Este un idealist, umanist, altruist si o persoana inspirata. Ivan este sensibil, dependent de mediul familial in prima jumatate a vietii. Majoritatea persoanelor care poarta numele de Ivan apartin semnului astrologic Varsator. Ivan pune mare pret pe prietenie, considera-te norocos in cazul in care faci parte din cercul sau de prieteni. Este destul de greu sa spunem daca este introvertit sau extrovertit: comunicarea este importanta pentru el insa poate, din cauza unor mecanisme inhibitoare, sa fie blocata pentru o perioada.

 

Ivan nu este un barbat al jumatatilor de masura. In momentul in care se exprima are cu siguranta ceva important de spus. Intelectual, Ivan are o intuitie bine dezvoltata. Nu putem afirma ca Ivan este doar un ganditor, un erudit deoarece este, in egala masura, un energic, un luptator, cu o vointa puternica.

 

Copil, Ivan este destul de dificil. Insa, in ciuda agresivitatii de care da dovada uneori, Ivan se dovedeste a fi serviabil si amabil. Comunicarea trebuie sa fie favorizata in cazul sau deoarece, in momentul in care se simte neinteles, Ivan are tendinta sa se inchid rapid in sine. O activitate intelectuala sau sportiva ii este necesara.

 

Destul de sociabil, lui Ivan ii plac contactele cu oamenii. Singurul lucru pe care si-l doreste este sa isi realizeze ambitiile inalte, un lucru deloc usor. Din punct de vedere sentimental, Ivan este un barbat viril, cinstit si direct, fidel si pasional. Isi doreste sa gaseasca aceleasi calitati la o partenera de viata. Viseaza sa isi intemeieze o familie, instinctul patern fiind dezvoltat inca din adolescenta.

 

Ivan vizeaza puterea si nu este deloc indiferent la sfera materiala: gestiune, afaceri, politica, politie, iata meseriile spre care s-ar putea orienta.

Lasă un răspuns