Etimologie- Darul Domnului (slava)

Sarbatoare- 30 mai

Ivana este dotata cu cea mai puternica personalitate. Dar este si extrem de generoasa si de altruista. Are o sensibilitate dusa la extrem, dublata de o intuitie remarcabila. Ivana aspira mereu la o lume mai buna si se va consacra cu mare placere la ajutorarea persoanelor mai defavorizate.

Curajoasa si cinstita, Ivana este o persoana organizata, activa si energica. Este si demna de incredere. Ivana isi doreste sa traiasca intr-o lume mai buna si sa se ocupe de cei care sunt defavorizati de soarta. Poate sa dea dovada de creativitate si de inspiratie. Dar aceste puternice vibratii nu sunt mereu traite la cel mai inalt nivel. Se va multumi cu cele mai dulci si mai inocente reverii care amesteca hipersensibilitatea, fragilitatea emotionala, dependenta si spiritul de sacrificiu.

Ivana este o harnica fara pereche, care isi epuizeaza cel mai adesea echipa sau persoanele din jur, care nu pot sa tina nicicum pasul cu ea. Este perseverenta si exigenta dar nu suporta sa primeasca sfaturi sau ordine.

Dar echilibrul sau nervos este cel mai adesea fragilizat la acestea persoana idealista cu aspiratii utopice care nu prea se potrivesc cu viata de zi cu zi.

Ivana va cultiva idealurile inalte, dar si inalte valori altruiste si umanitare. Marea forta umanitara de care este animata in viata de zi cu zi o face sa se intereseze foarte mult de miscarile sociale sau asociative, de stiintele umaniste, spirituale sau oculte. Daca se va angaja pe o anumita cale, va trebui insa sa aiba grija de fanatism sau de dogmatism.

Ivana este gata sa se asocieze si sa colaborsze cu cei din jur, dand dovada de deschidere de spirit si de o deschidere totala.

In domeniul iubirii, Ivana este o sentimentala si o idealista, care are tendinta de a adora fiinta iubita si sa o plaseze pe un piedestal. Este feminina, se va realiza pe deplin doar atunci cand va deveni mama.

Ivana se va bucura de reusita in domeniile sociale si artistice. Deci poate sa devina profesoara, asistenta sociala, psiholog sau consilietr. Dar poate sa fie si o secretara devotata, artista, muziciana, grafolog sau medium.

Lasă un răspuns