Etimologie: sfesnic in forma de pom

Sarbatoare: 20 mai

 

Stranie si misterioasa, sensibilitatea si emotivitatea Ivonei este atat de mare incat aceasta tinde sa se protejeze in spatele unei masti de impasibilitate, sa pastreze o anumita distanta fata de ceilalti sau sa se inchida in sine intr-o liniste glaciala. Ivona este o persoana idealista chiar daca nu este mereu cu picioarele pe pamant. Datorita aspiratiilor sale inalte, adesea imposibil de realizat, Ivona poate cunoaste faze de deceptii, deziluzii, de crize nervoase sau de depresie. Ii va fi mai usor sa traiasca prin intermediul fanteziilor sale sau sa se refugieze intr-o lume a spiritualitatii sau a parapsihologiei. Adesea, sentimentul de singuratate este apasator in cazul Ivonei deoarece are tendinta sa se simta marginala, diferita de ceilalti.

 

Copil, Ivona este fragila si dominata de un sentiment de inferioritate de care nu poate scapa usor. Ivona da totul din ea, in special in momentele in care se simte sprijininta, sustinuta si in largul sau. Parintii trebuie sa o sprijine, sa o implice in activitati artistice precum pictura, muzica, teatru sau film.

 

Ivona apreciaza tot ce este natural, prefera calmul si singuratatea dar si lucrurile mai putin obisnuite. Este fascinata de tot ce este minunat, de fenomenele oculte si stranii. Din punct de vedere sentimental, lucrurile nu vor fi usoare pentru Ivona. Are darul de a-si complica inutil viata. Sensibila si romantica, viseaza la osmoza cu persoana iubita, este adesea neinteleasa de persoana iubita. In plus, Ivona nu comunica cu prea mare usurinta, spera sa fie ghicita. Cu toate acestea, este capabila de sacrificii.

 

Ivona va fi atrasa de o disciplina psihologica, mistica sau parapsihologica. Va opta pentru o meserie care sa ii ofere oportunitatea de a se ocupa de ceilalti precum medic, psiholog sau profesoara. Nici meseriile din domeniul modei, cele in raport cu publicul, calatoriile sau audiovizualul nu ii vor fi indiferente.

Lasă un răspuns