Etimologie- forma italiana a lui Iacob, vine ebraica « Aqab », Dumnezeu poate proteja

Sarbatoare- 20 decembrie

Jacopo este o fire care respira calmul si linistea, dar si armonia si care inspira tuturor celor din jur simpatie. Are o calitate care il caracterizeaza in tot ce face- seriozitatea, dar si constiinta datoriei sale. Acest lucru ii incurajeaza si linisteste pe cei din jurul sau.

In acelasi timp, Jacopo este animat de o dorinta de a placea si a fi pe placul celor din jur. Se simte foarte usor si repede responsabil pentru cei din jur, mai ales pe plan familial, unde constrangerile si obligatiile se simt foarte repede.

In majoritatea timpului, Jacopo are o natura scrupuloasa si se arata mereu un om de principii, cam maniac si fixist uneori. Acest lucru se poate traduce printr-un gust foarte sigur pentru material, pentru lux si rafinament. Dar si pentru anumite rituri sau ritualuri sau obiceiuri excesive, precum o dorinta exacervata de ordine, igiena sau de meticulozitate extrema.

Jacopo este o fiinta sensibila si tandra iar sentimentele ocupa un loc foarte important in viata lui. Este foarte prietenos, prietenii ocupand un loc primordial in viata sa.

Sare mereu in ajutor celor din jur, fiind serviabil si cel mai bun sfatuitor. Dar este destul de selectiv atunci cand vine vorba despre relatiile sale si nu isi « da » prietenia oricui.

Ranchiuna sa este una foarte tenace, uitand foarte greu orice conflict sau infruntare, mai ales tradare.

In orice caz, hipermotivitatea sa ii va afecta relatiile cu cei din jur. Este foarte exigent atunci cand vine vorba despre aleasa inimii si va ezita destul de des intre 2 femei cu caracter total opus.

Jacopo va fi foarte eficient in domeniul comertului, dezvoltandu-se asa cum trebuie si simtindu-se implinit pe teren, luand contact cu concretul. Mai mult vanzator decat gestionar, este facut pentru contactul direct si pentru a lua cele mai rapide decizii.

Jacopo este in acelasi timp un temperament incapatanat si viclean, care face doar ce ii trece prin cap, chiar daca iti da impresia ca te asculta. Este un barbat combatant, voluntar si contestatar, pe care il stimuleaza esecul.

 

 

 

 

Lasă un răspuns