Etimologie- jad, piatra pretioasa (spaniola)

Sarbatoare – 29 iunie

Numele de Jade este derivat de la spaniolul ljada, un nume care se refera si la piatra pretioasa jad, o piatra fina, in nuante de verde, care este foarte raspandita in Orient.

Jade este o persoana foarte pasionala, o persoana care este impulsioanata de o vointa de fier si care iubeste sa ajunga pana la capat. Este foarte exigenta in tot ceea ce face, fiabila, fidela, care da dovada in orice circumstante de bunatate si de intelegere.

Este o adevarata bucurie deci sa te afli in preajma unei persoane ca Jade. Este plina de viata, foarte eficienta si nu lasa nimic la voia intamplarii. De asemenea, Jade nu asteapta totul mura in gura, ci stie ca doar perseverand va ajunge acolo unde vrea si ca va vedea rezultatele scontate.

Jade este si o persoana foarte dinamica, foarte activa, curajoasa, energica si pasionala. Si chiar daca pare foarte maleabila si usor adaptabila, Jade stiu cum sa isi impuna ideile cu fermitate. Are proiecte foarte multe, idei foarte bune, dar trebuie sa stie cum sa le puna in valoare sau aplicare.

Actionand, Jade va reusi sa isi canalizeze nervozitatea. Dificultatile o vor face sa fie si mai motivata. Are o intuitie si o logica foarte dezvoltata, care va impresiona mereu. Poate sa oscileze in schimb intre o posesivitate absoluta si un anumit altruism. Are si un simt al dreptatii foarte pregnant si poate deveni foarte violenta in fata nedreptatilor si a grijilor.

Jade este foarte atasata de familie si de prieteni si depun foarte multe eforturi pentru ca totul sa fie in mediul familial in perfecta armonie. Iubesc pacea dar nu ezita sa intre in razboi atunci cand este necesar. Au un simt estetic foarte dezvoltat, fiind interesat de lucrurile frumoase si de arta.

Dar din cauza intransigentei sale, deoarece este mereu in cautarea perfectiunii si se da drept exemplu, Jade ar putea lasa fericirea sa treaca pe langa ea.

In domeniul profesional, lui Jade i se potriveste foarte bine o meserie in care trebuie sa aculte si sa dea sfaturi, de exemplu, cele legate de vanzari, de marketing sau vanzari.

Lasă un răspuns