Etimologie- femeie tanara (hindi)

Sarbatoare- 30 mai

Jovana este o fire enigmatica si misterioasa, uneori putin cam paradoxala. Este in acelasi timp, discreta si rezervata, nefiind mereu coerenta in comportamentul sau. Cel mai adesea, este nelinistita si nervoasa si se indoieste foarte repede si foarte usor de capacitatile sale. Din acest motiv, tinde in acelasi timp, sa fie mai introvertita.

Dar poate sa reactioneze in fata acestui comportament alegand in viata un itinerariu deloc clasic sau conformist. Uneori, simte nevoia sa nu fie supusa dorintelor celor din jur, simtind nevoia de aventura, de independenta si de libertate. Dar s-ar putea sa fie si tentata mai ales de introspectie sau de speculatiile spiritului.

Adevarata natura a sa este facuta dintr-un exces de generozitate, de entziasm si de energie. Curajoasa si eficienta, este capabila de cele mai mari realizari.are cel mai mare suflet, are un simt acut al justitiei si al onoarei. Va gasi adevarul in acceptarea naturii sale interioare.

Jovana este o persoana foarte curioasa, cu o personalitate speciala sau particulara, neplacandu-i deloc sa calce pe cararile batatorite. Jovana este si o fire a extremelor- mai intai este cea mai entuziasta, cea mai hiperactiva, ca mai apoi sa fie pasiva sau plina de indoiala cu privire la ceea ce isi doreste.

 

Jovana este uneori indrazneata, dar si uimitor de tematoare sau de timorata. Si chiar daca nu isi exteriorizeaza angoasele, uneori trece drept o persoana mult mai simpla decat ai putea crede.

Jovana este foarte preocupata de viata sentimentala si adora sa isi cultive propria sa gradina secreta. Este cea mai potrivta persoana atunci cand vine vorba despre conciliere si cooperare. Prietenia ocupa cel mai important loc in viata sa si se arata cel mai adesea deschisa, disponibila, agreabila si serviabila. In domeniul iubirii este sentimentala si materna si stiu cum sa isi asculte partenerul.

Jovana are tendinta de a privilegia cel mai adesea viata sentimentala in detrimentul celei profesionale. Iar daca alege o cariera, va alege una in raport cu notiunea de serviciu- secretara, vanzatoare, o profesie in care poate sa dea sfaturi sau una in care poate sa fie in legatura cu copilasii.

Lasă un răspuns