Etimologie: incununat cu lauri

Sarbatoare: 10 august

 

Laurentiu este un personaj destul de contradictoriu deoarece este marcat de doua cifre opuse, 1 si 2 ceea ce inseamna ca, pe de o parte, Laurentiu este independent, autoritar si activ, pe de alta parte, dependent, conciliant si pasiv. Aceste tendinte antagoniste se pot armoniza la un moment dat in viata putand afirma ca la varsta adulta Laurentiu este o veritabila mana de fier intr-o manusa de matase. Sensibilitatea sa, chiar daca nu este puternica, nu este intotdeauna evidenta.

 

In realitate, Laurentiu, tinde sa isi refuleze emotiile acuzat fiind de raceala, insensibilitate deoarece nu ii place sa isi arate fragilitatea si vulnerabilitatea. Copil, Laurentiu este hiperemotiv si va oscila intre o nevoie de autonomie si de libertate si o dependenta extrema de familie si caminul familial. O educatie ce implica tandrete, securitate afectiva, simtul responsabilitatii se impune. Laurentiu va fi un frate mai mare ideal pentru fratii si surorile sale.

 

Lui Laurentiu ii place sa straluceasca in societate, sa fie admirat si sa seduca. Este o persoana perfectionista si dornica sa ocupe primul loc in orice situatie. Ambitia sa este nemasurata. Din punct de vedere sentimental, lui Laurentiu ii va fi destul de greu sa isi gaseasca o partenera de viata deoarece este destul de exigent. Prefera sa se lase descoperit, ghicit de o femeie. Laurentiu se va stradui, de-a lungul vietii, sa pastreze un echilibru intre valorile de dependenta si independenta de care vorbeam mai sus, mai ales daca si partenera de viata oscileaza intre aceste doua tendinte.

 

Laurentiu va fi atras de profesiile creative sau de cele legate de estetica, tot ce tine de sfaturi, ascultare, cariere ce necesita colaborarea cu oamenii de tot genul (mediator, profesor, asistent social). De asemenea, o meserie in domeniul psihologiei sau parapsihologiei poate fi posibila.

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns