Etimologie- rege, curaj, grandoare (greaca), leu (latina)

Sarbatoare- 10 noiembrie

Leon are o personalitate foarte puternica si este dotat cu un temperament curajos, de combatant. Dar in spatele aparentei sale dure si virile, se ascunde un barbat foarte sensibil si destul de emotiv.

Leon este o persoana foarte rezonabila, care nu se lasa ghidata de pasiunile sale, in general. Este cerebral, foarte bine organizat si meticulos. Datorita rabdarii, maturitatii intelectuale si spiritului sau metodic, Leon este un mare pedagog.

Leon este o fire foarte sociabila, care simte mereu nevoia sa comunice cu cineva, sa isi exprime ideile si sa isi diversifice experientele.

Leon nu suporta esecurile si actioneaza mereu cu incapatanre si determinare, indiferent de situatie. Depaseste toate obstacolele ce i se pun in cale, nu face lucrurile pe jumatate si isi indeplineste mereu obiectivele cu succes.

In domeniul profesional, Leon intalneste mereu succesul, datorita firii sale ambitioase si perseverente. Este autonom si inovativ, avand un simt al preciziei foarte bine dezvoltat. Este si foarte metodic si bine organizat, reusind sa duca la bun sfarsit mai multe proiecte in acelasi timp.

Leon se gandeste de o suta de ori inainte de a actiona si este foarte rabdator. Nu improvizeaza niciodata si nu actioneaza cu impulsivitate. Astfel ca are nevoie de ceva timp sa analizeze situatiile inainte de a actiona.

Leon iubeste foarte mult viata si este un veritabil epicurian. Este jovial, ia viata asa cum este ea, cu bucurii si cu necazuri, stiind sa o aprecieze asa cum trebuie. Este o companie foarte placuta care raspandeste mereu optimism si buna dispozitie peste tot pe unde ajunge.

Leon este o fire foarte sociabila, care se simte in largul sau, alaturi de oricine sau in orice situatie. De asemenea, este foarte afectuos si geenros cu cei din jurul sau.

Dar in viata sa afectiva, este neincrezator si foarte selectiv atunci cand vine vorba despre partenera sa. Este in cautarea unei femei frumoase, inteligente, a unei companii agreabile, care sa fie romantica si tandra. Va fi si el la randul sau romantic, fidel, devotat si tandru, familia fiind foarte importanta pentru el.

In domeniul profesional, logica, precizia si coerenta nu ii vor lipsi niciodata.

1 COMENTARIU

  1. […] Leon. Vine din latinescul leo care inseamna leu. Sunt niste feline, niste lei, niste puternici. Sunt in aparenta foarte calmi si rabdatori dar in realitate au si cea mai puternica personalitate. Sunt in cautare de stabilitate si nule place deloc neprevazutul. […]

Lasă un răspuns