Etimologie: puternic ca un leu

Sarbatoare: 6 noiembrie

 

Leonard degaja echilibru si armonie. Leonard are o personalitate puternica, este preocupat de aspectul sau fizic si cauta in permanenta sa impresioneze si sa se faca placut. Stie sa isi puna in valoare inteligenta, este o persoana mandra si spirituala. Orgoliul este principalul sau defect iar curiozitatea este o sabie cu dublu tais. Este un barbat rafinat, cu simt estetic si are nevoie de securitate familiala.

 

Copil, Leonard este un mic ingeras chiar daca in unele cazuri de dovedeste a fi machiavelic, un amestec dulce de rautate, viclenie, veselie, farmec, asezonate cu minciuni nevinovate pe ici pe colo. Leonard isi conduce dupa bunul plac mama si tata. Are inca de la o varsta frageda simtul responsabilitatii (este o natura scrupuloasa si perfectionista). Parintii trebuie sa incerce sa ii ofere o educatie stricta si sa ii spuna ca trebuie sa termine intotdeauna ceea ce a inceput. In orice caz, Leonard este un baiat dotat, creativ, cu inclinatie spre limbile straine.

 

Leonard iubeste contactul cu oamenii si societatea, ii place sa se exprime si sa comunice. Nu este deloc indiferent la placerile conferite de aceasta lume. Din punct de vedere sentimental, Leonard va fi implinit daca se foloseste asa cum trebuie de tactul si finetea cu care a fost inzestrat. Leonard este un seducator ceea ce ii face dificila alegerea partenerei de viata si rareori este satisfacut pe deplin. In orice caz, isi va asuma rolul de tata, functie pe care o va exercita la perfectie.

 

Leonard va fi tentat sa continue o afacere de familie daca aceasta oportunitate i se prezinta sau poate fi tentat de o profesie legata de arta, estetica sau creatie, de expresia orala si scrisa, de activitati comerciale, de comunicare, de cele legate de gust, gastronomie sau restaurari.

Lasă un răspuns