Etimologie- mesagera (greaca), cascada (engleza), supla (araba)

Sarbatoare- 27 ianuarie

Linah este o fire rezervata si discreta, dar in acelasi timp, are o personalitatea afirmata si decisa. Stie cum sa fie nobila si seducatoare si sa ramana simpla in acelasi timp. Si totusi, stie perfect cum sa isi stapaneasca perfect emotiile daca acest lucru poate intimida.

Linah detesta lejeritatea, mediocritatea si superficialitatea. Adora insa tot ce tine de natural, de puritate si simplitate, fiind elitista si selctiva.

Linah este o persoana perfectionista si idealista, cautand sa progreseze si sa aunga tot mai departe, mereu si mereu. Linah este foarte ambitioasa si muncitoare iar timpul este cel mai bun aliat al sau.

Si chiar daca poate sa fie foarte rabdatoare in anumite momente ale vietii, mai ales in cele mai importante, uneori, poate sa devina mai repezita si sa ii lipseasca diplomatia sau moderatia atunci cand vine vorba despre lucrurile marunte din viata.

Linah este disciplinata si voluntara si tinde chiar inspre un anume auoritarism. Stie cum sa isi impuna propriul punct de vedere, este incapatanata  si nu renunta deloc usor la ideile sale.

Este in acelasi timp foarte conservatoare, cu picioarele pe pamant, fiind perfect capabila sa isi asume anumite responsabilitati cu sange rece si eficienta. Chiar daca este posesiva, este extrem de generoasa.

Linah viseaza la armonie si la iubire si este in cautare de perfectiune. Cauta mereu pacea si se arata concilianta si binevoitoare pentru a mentine relatii agreabile cu cei din jur. Chiar daca nu este mereu toleranta… atunci cand va trebui sa se angajeze intr-o relatie, va fi foarte exigenta deoarece simte nevoia sa sa admire si sa respecte alesul inimii sale. Dar nu ii va permite nicio scapare sau eroare. Alegerea este insa destul de grea pentru ea. Este o femeie remarcabila in interior, daca vorbim despre sufletul sau, este cea mai primitoare gazda si o mama exemplara.

Viata de familie si cea sentimentala este extrem de importanta pentru ea. Isi construieste ma intai un camin, un lucru esential pentru a trai in armonie. Dar este dinamica in acelasi timp si se va indrepta inspre domeniile socio-medicale, al justitiei sau in cele in care sa se simta utila.

Lasă un răspuns