Etimologie: lumina

Sarbatoare: 18 octombrie

Iata o persoana directa, determinata, cinstita, autoritara si directiva totodata. Rezervat, prudent si neincrezator uneori, Luca este o persoana fermecatoare cara cauta sa se faca placut si sa fie pe placul celorlalti. Rafinat si elegant, Luca este extrem de grijuliu cu aspectul sau fizic. Este o persoana voluntara capabila de eforturi prelungite. Munca nu il sperie, chiar din contra. Disciplinat si curajos, Luca inspira incredere de aceea, la nevoie, multe persoane din anturajul sau apeleaza la el. In momentul in care rezultatele nu sunt la inaltimea asteptarilor sale sau in momentul in care este criticat Luca se poate dovedi arrogant, arivist si chiar coleric. Luca simte nevoia sa traiasca in pace si in armonie atat cu el insusi cat si cu persoanele din jurul sau.

Este conformist si tine cu dintii la principiile sale chiar daca nu le aplica intotdeauna. Putem spune despre Luca ca este maniac in special cand vine vorba despre profesia sa deoarece da dovada de o constiinciozitate profesionala exacerbate. In viata de zi cu zi se poate intampla acelasi lucru. Luca se dovedeste alergic la mizerie, la cea mai mica urma de praf. Nu suporta femeile care intalnesc la o intalnire stabilita.

Copil, Luca este extrem de intelept, serios si ordonat, nu le provoaca probleme parintilor care pot conta intotdeauna pe simtul responsabilitatii al copilului Luca. Pentru Luca familia este deosebit de importanta.

Luca pune mare pret pe ordine si curatenie, pe precizie si stabilitate, nu suporta nimic din ce este artificial sau nesanatos. Apreciaza stabilitatea oferita de viata de familie si depune eforturi pentru mentinerea armoniei in sanul acesteia. Are un simt innascut al organizarii si gestiunii. Nu este sentimental, este mai degraba o persoana cu picioarele pe pamant. Pe plan sentimental, Luca este o persoana pudica, rezervata si posesiva, nu suporta ca cineva sa ii dea ordine. Gelos, nu accepta nicio greseala din partea persoanei iubite.

Se va indrepta spre profesii ce necesita precizia, spre stiintele exacte, spre domeniul estetic, al decoratiunilor sau imobiliarelor. Sau, din contra, va opta pentru o profesie liberala daca este nascut pe dat de 10, 19 sau 28 a lunii.

1 COMENTARIU

  1. […] din latină și semnifică lumină. Este cel care a redactat Evanghelia care îi poartă numele. Luca este o persoană deschisă cu cei din juurl său. Acceptă propunerile și ideile celorlalți […]

Lasă un răspuns