Etimologie: alb, luminos, stralucitor (greaca)

Sarbatoare: 18 octombrie

Domeniul de predilectie al lui Lucas este reflexia. Datorita ei, reuseste sa isi dezvolte unele abilitati precum simtul organizarii si al metodei. Este deci o persoana foarte organizata careia ii place sa conduca, sa dirijeze, fara sa renunte insa la diplomatie si la delicatete. Stapaneste la perfectie arta tacticii dar este in acelasi timp si un rezervat si un pudic.

Dar timiditatea sa si tendinta sa de a fi putin antisocial, nu au cum sa fie separate de un anumit elitism. Lucas prefera sa fie singur decat sa fie in compania unor persoane nepotrivite. Este un barbat cerebral, cu anumit inclinatii inspre speculatiile spiritului, care este pesimist insa in fata vietii, despre care crede ca este nelinistitoare. Este pragmatic si rational, are nevoie sa fie linistit, fiind condus in acelasi timp de o neincredere instinctiva.

Si totusi, Lucas este o persoana serioasa pe care toata lumea poate conta. Are un simt acut al moralitatii si stie mereu cum sa ii asculte pe cei din jur.

Lucas este si o persoana activa, afectiva, tandra, receptiva cu cei din jur dar incearca sa sa protejeze si sa se tina departe de probleme sau dificultati. Deci va prefera o viata foarte bine organizata, chiar daca putin monotona.

Copilul Lucas are nevoie de tandrete, de afectivitate, chiar daca fiind putin mai pudic nu suporta manifestarile exuberante. Ambianta afectiva este determinanta pentru el. Daca se simte stimulat, iubit si incurajat, Lucas va lucra si mai bine si la scoala va obtine cele mai bune note la materiile care prezinta interes pentru el. Este un copil cuminte, intelept si mult prea serios uneori care nu se teme de solitudinea in care se afla uneori.

Lucas este o persoana care iubeste simplitatea, linistea si naturalul si care detesta mondenitatile sau lucrurile mai sofisticate. Este in cautare de stabilitate si de siguranta inainte de toate.are un spirit practic si rational, este interesat de tot ceea ce este nou in domeniul tehnologiei, iubeste sa planfiice si sa organizeze, probabil din cauza ca se teme de neprevazut.

Este un barbat fidel, afectuos, dar caruia ii vine greu sa isi exprime sentimentele. Lucas nu este foarte romantic care isi ia angajamente pe viata.

Lasă un răspuns