Etimologie – lumina

Sarbatoare – 13 decembrie

Lucia este o persoana sociabila care evolueaza in lume cu usurinta. Dornica sa fie pe placul celor din jur si sa impresioneze, Luciei ii place sa seduca si sa flirteze. Este o persoana spontana si rafinata. Chiar daca este capabila de cele mai bune lucruri in general (generozitate, amabilitate, serviabilitate, tact, entuziasm), exista cazuri in care Lucia este capabila si de cele mai rele lucruri (impulsivitate, excese, grosolanie). In momentul in care isi doreste ceva, Lucia face in asa fel incat sa obtina acel lucru, indiferent de riscuri si costuri. Este o femeie independenta careia nu ii plac constrangerile si compromisurile. Adora aventurile, explorarile si descoperirea de noi locuri.

De obicei este entuziasata si motivata in tot ceea ce face insa exista si cazuri in care ii lipseste motivatia. In acest caz, Lucia se dovedeste a fi indolenta si lenesa, nimic nu pare sa o scoata din aceasta stare pret de cateva zile. Lucia poate petrece ore in sir in baie sa se aranjeze si sa se machieze, neglijand menajul casei si celelalte indatoriri.

Copil, Lucia este energica si cuminte, afectuoasa, extrem de atasata de familia sa, simte nevoia sa fie iubita si portejata. Parintii trebuie sa stie ca vor avea o influenta puternica asupra sa, de aceea trebuie sa se ocupe indeaproape de ea pentru a deveni o persoana responsabila, autonoma si intreprinzatoare. In cazul in care nu se simte apreciata si iubita Lucia poate deveni rebela.

Lucia este o persoana materialista careia ii place sa dea ordine, este extrem de atenta la semnele exterioare de bogatie. Banii sunt indispensabili bunastarii sale. De altfel, Lucia are simtul afacerii, ar putea deveni fara probleme o femeie de afaceri de succes. In dragoste va cauta perfectiunea, este extrem de exigenta. Barbatul perfect trebuie sa fie atrgator, bogat, viril si fidel altfel nu va fi ales de ea. Lucia risca sa cada in ispita chiar daca se afla intr-o relatie de iubire. Este o femeie senzuala care are nevoie de libertate, poate deveni rapid geloasa si posesiva.

Lucia va fi atrasa de o profesie din domeniul bancar sau de una din domeniul esteticii.

Lasă un răspuns