Etimologie: lumina

Sarbatoare: 13 septembrie

 

Lucian este o persoana care se impune prin autoritatea sa naturala, alura sa sobra si rezervata, dar si prin energia pe care o emana. Rand pe rand, extrovertit, vesel, optimist, entuziast, mai apoi distant, secretos, cu o tendinta spre introversiune, izolare si pesimism, Lucian este dotat cu o vitalitate si energie excelente. Are o mare putere de munca chiar  daca este mai neregulat din cauza caracterului sau mai impulsiv. Lucian incearca uneori sa se faca inteles dar nu reuseste din cauza ca este un egocentrist. Este independent, orgolios, creativ si inspirat, atat din domeniul artistic cat si in domeniul personal. Nu concepe sa nu aiba studii superioare, in strainatate chiar, la o universitate de prestigiu.

 

Copil, Lucian este curios si nelinistit, are tendinta sa puna si sa isi puna o multime de intrebari. Parintii trebuie sa ii raspunda cu rabdare si calm la toate aceste intrebari pentru a nu-i bulversa setea de cunoastere. Lucian are o dubla personalitate, cand zambitor si eclectic, cand rezervat si meditativ. Este o persoana extrem de creativa.

 

Lucian este sociabil si calduros, capabil de orice pentru a-si indeplini visele marete. Cand ceva nu il intereseaza se poate arata indiferent si pasiv. Detine arta persuasiunii si stie sa se faca placut si sa seduca. Ba sobru, ba epicurian, lui Lucian ii place sa isi primeasca prietenii acasa. In dragoste, Lucian este elitist, simte nevoia sa fie admirat. Va aprecia compania unei femei inteligente, frumoase, seducatoare si rafinate. Oricum ar fi, va avea noroc in dragoste.

 

In general, cand vine vorba de alegerea carierei, Lucian este extrem de hotarat. Iata care sunt activitatile care l-ar putea interesa: informatica, electronica, cele in raport cu moda, creatia, expresia orala, profesiile liberale, independente sau posturile de conducere in sanul unei structuri organizate.

Lasă un răspuns