Etimologie – lumina (latina)

Sarbatoare – 13 decembrie

Simpatica si generoasa, Luciana are un temperament puternic si adora sa fie in prim plan. Preocupata de aspectul sau fizic, aristocrata in suflet, Luciana are simtul umorului. Nu trece neobservata iar acesta este scopul sau principal, de a fi observata si admirata de cei din jur. Activa si dinamica, antreprenoare, Luciana este curajoasa si, chiar daca este o fiinta sensibila, este destul de individualista. Vointa sa este destul de puternica precum si determinarea sa ceea ce ii permite sa isi atinga cu deosebita usurinta obiectivele. Stie ce vrea si tinteste sus, cat mai sus. Idealul sau o determina sa de autodepaseasca. Nu isi permite nicio slabiciune, niciun esec. Detesta mediocritatea dar si vulgaritatea, apreciaza doar frumusetea, puritatea si nobletea. Este o femeie sensibila, profund intuitiva si emotiva, chiar daca acest lucru nu este evident la prima vedere.

Copil, Luciana este rezonabila si disciplinata asta deoarece, inca de la o varsta frageda, nu ii plac criticile. Vrea sa fie mereu pe primul loc, in orice situatie si in orice domeniu iar daca nu reuseste acest lucru cauta sa atraga atentia asupra sa intr-un fel sau altul. Parintii trebuie sa accepte propunerea ei atunci cand le cere sa o inscrie intr-o trupa de teatru. Orgolioasa, ii este destul de greu sa imparta ceva cu fratii sau surorile sale.

Lucianei ii place sa dea comenzi, ordine, adora pozitia de lider. Interesata de ea insasi in special, este destul de narcisista si cauta sa para mereu in rolul principal. In dragoste este exigenta si are nevoie sa isi admire partenerul de viata – daca o dezamageste acesta va cadea imediat de pe piedestal. Luciana este directa, cinstita, o gazda remarcabila, aproape perfecta cu alte cuvinte…

Luciana este ambitioasa si ii va fi greu sa se plieze unei ierarhii. De aceea, va fi tentata de profesii care ii confera o anumita autonomie. Profesii liberale, comerciale, profesii in raport cu estetica, luxul sau moda (confectii, blanuri, bijuterii, parfumuri) sau in raport cu audiovizualul, scena (comdie, teatru) sau chiar legea (jurist, notar) sau eventual cu domeniul medical.

Lasă un răspuns