Etimologie: lumina, bucurie

Sarbatoare:

 

Chiar daca Luminita este o femeie hiper sensibila si afectuoasa, nu asta iese in evidenta la prima vedere. Fire energica, autoritara si ambitioasa, Luminita stie sa isi impuna cu fermitate punctul de vedere. Caracterul sau personal si egocentric nu este intottdeauna pe placul celor din anturajul sau. Acest aspect devine extrem de prezent in special daca este nascuta pe data de 1,8, 10, 17, 19 sau 26 a lunii. Luminita pare, in unele situatii, timida si rezervata, blanda si concilianta. Analizand elementele personalitatii sale, ne putem pune urmatoarea intrebare: Luminita adopta aceasta atitudine pentru a manipula mai bine, sa isi atinga cu mai mare usurinta scopurile?

 

Luminita simte nevoia sa fie protejata, inconjurata de persoanele dragi, ii place sa dea ordine. Geloasa, capricioasa, agresiva, Luminita nu este usor de educat. Viata afectiva si familiala ii sunt necesare. Autonomia, independenta, curajul si simtul responsabilitatii sunt pentru ea veritabile atuuri cu ajutorul carora poate infrunta viata. Luminita se va simti in largul sau in pozitia de sora mai mare.

 

Sensibila la semnele exterioare de bogatie, Luminitei ii plac lucrurile frumoase, luxul, banii si confortul. Uraste mediocritatea si oamenii lenesi si veleitari. In schimb, apreciaza corectitudinea si va fi, de fiecare data, directa in raport cu semenii sai. Partenerului de viata Luminita ii cere sa fie exigent si autentic. Pe Luminita nu o caracterizeaza nici diplomatia, nici rabdarea, asociatiiele afective sau profesionale nu sunt punctul sau forte.

 

Cand vine vorba de alegerea unei meserii de viitor, Luminita se va orienta spre o profesie independenta precum gestiunea, finante sau banci, o meserie din lumea afaceriloe. De altfel, Luminita va fi tentata si de o meserie in care va putea sa isi exercite puterea: politica, politie, armata…profesii in raport cu sfatuirea (psihologie, mediere sau stiinte umane).

2 COMENTARII

Lasă un răspuns