Etimologie: consacrat zeului Marte

Sarbatoare: 8 februarie (calendar ortodox) si 16 ianuarie (calendar catolic)

 

Iata un barbat care se impune, direct, decis, autoritar si directiv. Rezervat, prudent si neincrezator, Marcel este o persoana sarmanta careia ii place sa fie admirata de persoanele de sex opus. Elegant si rafinat, Marcel acorda o atentie sporita aspectului sau fizic. Munca nu il sperie, chiard in contra, este un barbat harnic si constiincios. Disciplinat, Marcel este curajos si persoanele din jurul sau apeleaza adesea la el deoarece inspira incredere. In momentul in care este criticat, cand este ranit in amorul propriu, Marcel se dovedeste a fi coleric, arrogant si agresiv. Este alergic la dezordine, la cel mai mic fir de praf, nu tolereaza ca cineva sa intarzie la o intalnire programata.

 

Copil, Marcel este inteligent, serios si ordonat, nu le face probleme parintilor care pot conta pe responsabilitatea sa in orice situatie. Marcel are grija de familia sa, este dornic sa le faca pe plac in orice moment.

 

Lui Marcel ii place ordinea, precizia, stabilitatea si nu apreciaza deloc lucrurile care nu sunt naturale sau sanatoase. Are un simt innascut al organizarii si al gestiunii. Pe plan sentimental, Marcel este pudic si rezervat, are uneori probleme in ceea ce priveste comunicarea. Cu picioarele pe pamant, deloc romantic, Marcel se dovedeste a fi o persoana posesiva daca partenera de viata nu are un comportament pe placul sau. Gelos si protector, Marcel nu accepta nicio greseala din partea acesteia, este extrem de ranchiunos.

 

Marcel va fi tentat de o profesie ce necesita precizia, de stiintele exacte de exemplu (mai ales daca este nascut pe data de 4,13,22 sau 31 a lunii) sau de domeniul estetic, al decoratiunilor sau imobiliarelor (in special daca este nascut pe data de 1, 10, 19 sau 28 a lunii).

 

Lasă un răspuns