Etimologie- dedicat lui Marte (latina)

Sarbatoare- 25 aprilie

Numele de Marco este derivat de la numele latinesc Marcus si este inspirat de Marte, zeul fecunditatii, al vegetatiei si al razboiului la romani.

Marco este un barbat foarte fermecator, foarte viril si foarte seducator. Stie cum sa se impuna cu cea mai naturala autoritate cu putinta, foarte derutanta dar si admirabila in acelasi timp. Marco este intuitiv dar lucid in acelasi timp, judeca de obicei asa cum trebuie lucrurile, dar nu se decide decat dupa o indelungata si matura reflexie.

Marco este o persoana ciudata in acelasi timp deoarece este antrenat de doua tendinte opuse. Prima este una fizica, aventuroasa, excesiva, care respinge orice fel de constrangere si a doua este o natura cerebrala, introspectiva, nelinistita, rezervata si in cautarea intelepciunii.

Alegerile pe care le face Marco sunt ghidate de catre afinitatile sale intelectuale sau spirituale, dar si de catre intuitie. Marco este si o persoana care se poate adapta foarte usor, curioasa, abila, prompta care stie cum sa profite de oportunitati si care iubeste calatoriile si descoperirile.

Marco este interesat de tot ceea ce este ciudat, neobisnuit, straniu sau ultramodern. Are o latura avangardista si apreciaza in acelasi timp foarte mult calmul si linistea. Are nevoie de o oaza de pace unde sa isi regaseasca linistea si unde sa mediteze in voie.

Marco este in acelasi timp un cavaler, care stie cum sa imbine de minune puterea cu farmecul. Nu este insa un psiholog prea fin, fiindu-i destul de greu uneori sa inteleaga unele comportamente. Este un idealist care vrea sa faca orice pentru ca lumea sa fie mai buna. Are o parere foarte buna despre sine si uneori poate sa fie destul de orgolios. Da este si foarte curajos si onest si ii respecta pe toti cei ce afla in jurul sau.

In ceea ce priveste domeniul afectiv, Marco este o persoana foarte pasionala dar care nu stie deloc sa isi exprime sentimentele. Fie din cauza faptului ca o anumita timiditate il poate paraliza, fie pentru ca se simt mai in largul lor in alte situatii.

In domeniul profesional, Marco va cauta o meserie care sa fie in stransa legatura cu aventura, sportul, calatoriile, vanzarile si publicitatea.

Lasă un răspuns