Etimologie- perla (latina)

Sarbatoare- 16 noiembrie

Margareta este o persoana foarte enigmatica. Este calma, secreta si ponderata. Nu are incredere in propriile puteri si in emotivitatea sa si in tot ce tine de sfera afectiva. Firea sa rezervata si discretia sa nu au legatura cu inhibitia, asa cum cred cei din jur.

Margareta nu vrea sa deranjeze si incearca sa rezolve singura problemele cu care se confrunta. Este rabdatoare, concentrata si determinata si simte ca timpul munceste sau trece in favoarea sa.

Vointa si capacitatea sa de munca este una net superioara fata de a celor din jur. Dar ritmul de executie al sarcinilor sale nu este atat de rapid. Margareta este o fire destul de lenta, fapt ce ar putea duce la o intarziere in realizarile sale sociale si profesionale.

Margareta nu crede deloc in sansa sa. Este o intelectuala sau o cerebrala care este si foarte analitica si sceptica. Are nevoie de perioade indelungate de studiu.

De asemenea, Margareta are inalte calitati morale, fapt ce duce la o anumita rigiditate. Dar lumea din jur are mare incredere in ea.

Margareta adora natura, linistea si simplitatea, animalele si pamantul. Este interesata de miraculos, are tendinta de a se abate de la doctrinele crestine si este interesata de tot ceea ce ar putea contribui la dezvoltarea omului.

Din punct de vedere sentimental, atunci cand iubeste, Margaretei ii vine greu sa faca ea primul pas. Vrea sa se ghiceasca ceea ce simte sau ceea ce isi doreste. Este foarte pudica si foarte timida si are tendinta de a-si refula sentimentele sau emotiile.

Dar Margareta este o partenera foarte fidela, stabila, un model demn de urmat, o mama perfecta, constienta de datoriile si de responsabilitatile sale. Este insa uneori putin cam capricioasa si destul de dificila. Adora complimentele dar uneori se retrage in carapace.

Margareta are anumite inclinatii inspre profesiile cu un caracter stiintific, tehnic sau ecologic, in stransa legetura cu pamantul. Rutina si monotonia sunt cele care o linistesc si o echilibreaza.

Oricum, va fi dificil pentru cineva sa ii reziste farmecului. Este amuzanta, este sensibila si toata lumea vrea sa o protejeze.

Lasă un răspuns