Vrei sa afli care este semnificatia numelui Maria? Atunci citeste randurile de mai jos.

Etimologia numelui Maria

Maria inseamna picatura, mare. Maria are un caracter mare!

Sarbatoare: 15 august / 28 septembrie

Istoria numelui Maria

Cei care vor sa afle semnificatia numelui Maria trebuie sa ii cunoasca si istoria. Extrem de raspandit la evrei in epoca lui Iisus Christos, prenumele Maria a fost adoptat apoi de poporul judeo-crestin, cu cultul Fecioarei Maria, mama Mantuitorului. In Evul Mediu acest prenume s-a bucurat de un succes fulgurant in intreaga Europa si numeroase au fost reginele Frantei care au purtat acest nume. Numerosi parinti crestini au oferit acest nume fetelor lor. In anii 80 numeroase au fost fetele care au purtat numele de Maria. Chiar daca actualmente nu este un prenume atat de popular, Maria inca se mai afla in topul 100 al celor mai frumoase si mai populare prenume.

Semnificatia numelui Maria

Maria este o femeie cu o personalitate aparte. Este o fire rezervata careia ii place sa cultive misterul. Aceasta femeie enigmatica este afectuoasa chiar daca cateodata nu gaseste cuvintele potrivite pentru a se exprima. Cu toate acestea, emotiile, sentimentele si comunicarea sunt importante pentru ea. Maria este cand cerebrala, introspectiva si intelectuala, cand activa si energica. Sociabila, Maria este extrem de curioasa, nu este intotdeauna rabdatoare, se lasa condusa de impulsivitate.

Ce mai aflăm din semnificația numelui Maria

In cazul unui soc afectiv, Maria are tendinta sa se inchida in sine. Copil, Maria este o fetita simpatica si afectuoasa, impulsiva cateodata, cand ceva nu este pe placul sau. Daca in familia sa nu domneste armonia, Maria va fi extrem de afectata. In acest caz, se va refugia in vise sau in studiu, va incerca sa se izoleze de lume si sa isi reprime sensibilitatea, va fi extrem de marcata. Cu alte cuvinte, mediul familial este esential pentru dezvoltarea sa armonioasa si pentru echilibrul sau psihic. Parintii trebuie sa ii supravegheze indeaproape alegerile.

Viața sentimentală este capitală pentru Maria

Semnificația numelui Maria ne spune ca ea cauta inainte de toate contactul cu oamenii, dovedindu-se a fi serviabila si prietenoasa. Ii place sa iasa impreuna cu prietenele sale, este o excelenta confidenta, disponibila mereu si o buna sfatuitoare. Viata sentimentala este capitala pentru Maria, depunand o multime de eforturi in acest sens. Este o femeie pasionala, capabila de tandrete, de tact dar si de pasiune. De altfel, maternitatea este un lucru deosebit de important pentru ea. Dacă vrei să citești și despre alte nume de fete, click aici.

Cariera celor cu nume Maria

Realizarea pe plan personal este pe primul loc pentru Maria. Odata realizata din punct de vedere personal, Maria va cauta sa faca cariera in domeniul vanzarilor, turismului si calatoriilor. De asemenea, din semnificatia numelui Maria aflam ca Maria ar putea fi interesata de o profesie legata de copii sau de oferirea sfaturilor – psiholog, pedagog, mediator – de o profesie din domeniul publicitatii, marketingului, stiintelor exacte sau din domeniul tehnic.

Etimologia, originea si semnificatia numelui Maria

Cautand adanc in inscrisurile istorice pentru a gasi originea numelui, aflam ca Maria inseamna mare. Mai inseamna si picatura. Asta inseamna ca fetele ce poarta acest nume, Maria, un caracter mare.

Semnul astrologic

Daca vrei sa citesti in continuare despre semnificatia numelui Maria, trebuie sa ii cunoastem si semnul astrologic. Semnul astral corespondent numelui Maria este Sagetatorul. Nativul din aceste semn este caracterizat de vitalitate si energia debordanta. Se distinge in egala masura prin generozitatea sa si devotamentul sau. La fel ca Maria, Sagetatorul poseda un caracter autoritar. In dragoste acest nativ este posesiv.

Semnificatia numelui Maria, culoarea sa

Prenumele Maria este asociat cu culoarea albastra. Simbolizand pacea si calmul, albastrul evoca natura generoasa a Mariei. Aceasta culoare evoca in egala masura perseveranta purtatoarei acestui nume dar si determinarea sa.

Cum este Maria in copilarie?

Daca vrei sa afli semnificatia numelui Maria trebuie sa stii si cum este aceasta in copilarie. Copil, Maria este o fetita simpatica si afectuoasa, uneori impulsiva, atunci cand ceva nu este pe placul sau. Daca in sanul familiei sale nu domneste armonia, Maria va fi afectata. Se va refugia in studiu, va incerca sa se izoleze. Cu alte cuvinte, mediul familial este esential pentru ea.

Care este piatra sa pretioasa?

Vrei sa afli in continuare semnificatia numelui Maria, mai precis care este piatra sa pretioasa? Safirul este o piatra pretioasa asociata cu prenumele Maria. Aceasta piatra confera dinamism si pace interioara. Safirul reprezinta in egala masura fidelitatea, increderea si prietenia.

Celebritati care poarta numele de Maria

Printre cele mai cunoscute o amintim pe Maria Antoaneta, sotia lui Louis al XVI. Marie Curie, fizician, castigatoare a premiului Nobel in fizica in 1903 si in chimie in 1911. La noi in tara avem doua cantarete celebre care poarta numele Maria, Maria Ciobanu si Maria Dragomiroiu.

Maria si barbatii

Maria are fara indoiala numerosi pretendenti insa nu este foarte impresionata de acest lucru. S-ar simti fara indoiala sufocata de un partener mult prea posesiv si cauta un barbat independent si, mai ales, nu foarte sensibil. Partenerul de viata trebuie sa stie sa o admire deoarece are nevoie sa se simta iubita si dorita.

Totul consta in a gasi un echilibru. Partenerul sau de viata nu trebuie sa fie nici prea gelos, nici prea posesiv, altfel risca sa fie nefericit deoarece Maria nu este genul care se lasa incatusata. Maria are mai degraba o viziune moderna asupra cuplului, isi creeaza propriile reguli si cauta un barbat indulgent, capabil sa o inteleaga. Legaturile de familie sunt importante pentru ea.

3 COMENTARII

  1. Mult adevar! Ma cheama si Alexandra dar si Maria, si ma incadrez in ambele scrise mai sus! Felicitari!

Lasă un răspuns