Etimologie: cea iubita, stapana, doamna

Sarbatoare: 15 august/26 mai/8 septembrie

 

Activa, comunicativa si adaptabila, Mariana este o persoana simpatica si fermecatoare. Sociabila, Mariana nu este nici prea introvertita, nici prea extrovertita: se stie comporta in societate, ii place sa comunice si stie sa isi pastreze intimitatea. Neincrezatoare uneori, Mariana are nevoie de siguranta si stabilitate pentru a putea merge mai departe. Odata cucerita de amici sau de o persoana de sex opus, Mariana se dovedeste a fi pur si simplu delicioasa si vorbareata.

 

Independenta este extrem de importanta pentru Mariana. Vesela si optimista, Mariana are simtul umorului, ii plac jocurile de tot felul, distractia si placerile vietii, stie sa isi distreze si sa isi bine dispună anturajul. Mariana trece rapid de la o activitate la alta, cu o deosebita facilitate.

 

Copil fiind, parintii trebuie sa ii supravegheze Marianei tendinta instabila si superficiala. Sunt recomandate activitatile creative si teatrale precum si invatarea uneia sau mai multe limbi straine.

 

Adesea intelectuala, Mariana este un spirit analitic, introspectiv, axata pe schimbare. Adora tot ceea ce este iesit din comun. Din punct de vedere sentimental, Mariana este uneori insesizabila: secretoasa si misterioasa, pasionala, capabila sa comunice cu persoanele de sex opus…ii este oare frica sa nu sufere prea tare, sa iubeasca si sa se implice?

 

Comunicarea pare principalul atu al Marianei, calitate ce o va ajuta enorm si in domeniul profesional.  Astfel, Mariana va fi interesata de domenii precum invatamantul, sectorul comercial, limbi straine (translator, interpret, ghid turistic), comedie, teatru, jurnalism sau arta sau de profesii mai aparte precum cele din domeniul publicitatii, de activitati in care totul se schimba si evolueaza rapid.

 

Mariana isi va gasi destul de greu o profesie care sa o satisfaca din toate punctele de vedere, atat financiar cat si profesional. Insa, daca are norocul sa o gaseasca, i se va dedica trup si suflet.

Lasă un răspuns