Etimologie- printesa marii (ebraica)

Sarbatoare- 6 iulie, 15 august

Marieta este o persoana idealista, sensibila si emotiva care are insa tendinta, atunci cand se confrunta cu anumite ostilitati, sa se inchida in ea insasi. Este curajoasa si determinata.

Marieta are insa si o latura mai duala. Pe de o parte este afectiva, simpatica, altruista si extrem de sensibila, mai degraba extrovertita. Pe de alta parte, este introvertita, neincrezatoare, prudenta, controlata si extrem de muncitoare.

Este o intelectuala care apreciaza foarte mult solitudinea, fiind foarte foarte discreta, critica si uneori cinica. Dar aceste tendinte nu sunt insa uneori compatibile, dar fac din ea o persoana aparte.

Originala si avangardista, se lasa dusa si inspirata uneori de inalte aspiratii umane in care barierele sociale si frontierele sau rasele nu mai exista.

Marieta este interesata de tot ce este neobisnuit, original, urand sa fie lasata deoparte sau marginalizata. Marieta este foarte sigura pe ea, cu o personalitate puternica, se impune prin autoritatea sa naturala in fata celor din jurul sau, dar are un caracter cam dificil.

Este mai degraba mai sobra, dar foarte eficienta in acelasi timp, foarte activa, generoasa mai ales, devotata, gata mereu sa ii ajute pe cei din jur. Este mandra si exigenta, nu lasa nimic la voia intamplarii.

Marieta este foarte inteligenta si are o viziune globala asupra fiecarei situatii. Este o fina observatoare a celor din jur, foarte curioasa de asemenea, chiar indiscreta in anumite situatii.

Domeniul sentimental este un lucru foarte important pentru ea. Este chiar esential pentru echililbrul ei personal si pentru aspiratiile sale afective. Asta chiar daca aspiratiile sale afective pot sa fie uneori uneori mai utopiste sau mai dificil de realizat. In iubire este posesiva si foarte protectiva cu cei dragi.

Marieta este romantica si viseaza la un cavaler pe cal alb. Senzuala si uneori foarte toleranta, este gata mereu sa se dedice trup si suflet. Dar este uneori intoleranta, exigenta si atrasa de absolut.

Marieta este atrasa de meseriiile legate mai ales de domeniul social precum invatamantul, stiintele umaniste, dreptul, justitia, medicina si profesiile asemanatoare acestora. O atrag insa si meseriile din domeniul turistic, artistic, legate de colectivitate, tehnici moderne si de avangarda  sau de care implica deplasari in strainatate.

Lasă un răspuns