Etimologie: mare

Sarbatoare: 16 decembrie

 

Fermecator, Marin este o persoana originala, dotat cu o multime de calitati si aptitudini intelectuale. Comunicativ in aparenta, lui Marin nu ii prea place sa vorbeasca despre el, isi apara gradina secreta. Dinamic si voluntar, Marin poseda un atu pretios, forta sa de convingere care ii confera norocul de a fi mereu de primul loc si oportunitatea de a da ordine. Poseda capacitati de organizare si nu apreciaza rolul de executant. Poseda o inteligenta practica dublata de un spirit analitic. Marin are tendinta sa fie sceptic, ironic chiar. Poate fi interesat de domeniul tehnic, domeniul in care se va folosi de intuitia sa.

 

Copil, Marin este independent si are tendinta sa se izoleze sau sa fie pasionat de carti science fiction. Prefera sa fie singur decat prost insotit. Parintii trebuie sa se asigure de faptul ca la Marin este bine dezvoltat simtul masurii, cooperarea si partajul, nefiind principalele sale calitati.

 

Sociabil in aparenta si deschis, Marin cauta, inainte de toate, pacea si armonia, reflexia, analiza, meditatia uneori. Este interesat de stiinte, de religie si irational. Din punct de vedere sentimental, Marin este o fire rezervata si isi ascunde sensibilitatea puternica in spatele unei fatade de raceala ceea ce ii determina pe cei din jurul sau sa il considere o persoana insensibila. Uneori, Marin are obiceiul sa isi ascunda sensibiltatea, pe care o considera un defect, in spatele unui comportament superficial.

 

Poseda valori morale solide, ii place sa fie un exemplu demn de urmat si se tine de promisiunile facute. Marin este fara indoiala autoritar si directiv, un caracter puternic, cinstit si onest.

 

Profesiile liberale sunt pe placul sau, profesiile din domeniul stiintific sau tehnic, cele in raport cu moda sau creatia, cele care faciliteaza comunicarea, activitatile in raport cu expresia orala sau scrisa.

Lasă un răspuns