Etimologie – doamna, stapana, cea iubita, picatura de apa de mare

Sarbatoare – 15 august

O personalitate puternica, o altruista, asa s-ar putea caracteriza Marisa in cateva cuvinte. Marisa poseda o mare sensibilitate dublata de o intuitie remarcabila. Aceste trasaturi o determina sa vrea sa promoveze o lume mai buna si sa isi ajute pe cei mai oropsiti de soarta. Echilibrul sau nervos este adesea precar deoarece un climat de tensiune extrema insoteste adesea acest temperament pasional. Copil, Marisa este afectuoasa si emotiva, dorinica sa se faca placuta si iubita, receptiva la atmosfera familiala.

In momentul in care are loc un dezechilibru sau se intampla ceva neplacut iat-o complet pierduta, nu mai investeste in prezent si se inchide complet in sine, nu mai vrea sa socializeze, sa vorbeasca cu nimeni. Parintii ar trebui sa ii favorizeze autonomia, sa o lase sa fie mai independenta, respectandu-i totodata nesigurantele, temerile si grijile. Este un copil destul de fragil, parintii ar trebui sa tina cont de acest lucru.

Marisa este o persoana extrem de afectuoasa, ii plac fanteziile si universul magic in care ii place sa evadeze ori de cate ori ceva sau cineva o supara. Deloc materialista, Marisa are tendinta sa se refugieze in vise in incercarea de a fugi de unele realitati materiale sau de ceva ce nu o pasioneaza deloc. Este extrem de atrasa de calatorii, de mistere si de spiritualitate, de tot ceea ce ii stimuleaza nevoia de evaziune. Din punct de vedere sentimental, Marisa este o persoana destul de romantica. Idealista, isi plaseaza alesul inimii pe un piedestal, cu toate riscurile de deziluzie posibile in momentul in care ochii sai vad cruda realitate. Este o femeie tandra, afectuoasa care cauta uniunea pe viata si care este capabila sa se uite pe sine pentru persoanele pe care le iubeste.

Marisa va reusi in viata in tot ce isi propune. Va fi preocupata in special de domeniul social sau artistic, domeniul material nu este nicio prioritate, nici un material de sprijin pentru ea. Va fi atrasa d eo cariera in domeniul educatiei, psihologiei, sociologiei sau a puericulturii, a muzicii sau alte activitati artistice.

Lasă un răspuns