Etimologie: razboinic, mascul

Sarbatoare: 19 ianuarie

Marius este un baiat tandru si simpatic. Stie sa se faca placut, este serviabil. Este impresionabil si poseda o imaginatie debordanta. In cazul in care este ranit de o persoana din anturaj, Marius devine introvertit si se refugiaza in imaginarul sau bogat si fertil. In unele cazuri Marius incearca sa fuga de realitatea dura a vietii. Nu ii place rutina, este adeptul schimbarilor si al aventurilor mai mult sau mai putin anarhice.

Lui Marius ii place sa seduca si nu prea rezista tentatiilor de tot felul. Uneori, chiar daca isi stabileste un set de rezolutii la fiecare inceput de an, nu le urmeaza. In unele cazuri, persoanele din anturajul sau nu stie cum sa se comporte cu el.

Copil, Marius este sensibil si nervos, are nevoie de liniste si protectie. Este important ca parintii sa fie mereu alaturi de el si sa ii ofere un set de limite pe care sa nu le depaseasca. O educatie afectuoasa insa ferma este necesara altfel Marius o va lua pe un drum haotic si instabil. Parintii trebuie sa il implice pe Marius in activitati exterioare, sportive de exemplu care permit dezvoltarea simtului solidaritatii si al colectivitatii.

Chiar daca este o persoana fantezista, Marius apreciaza ordinea si stabilitatea. Iubeste natura, animalele si oamenii. Isi alege prietenii din randul celor care impart aceleasi idealuri cu el. Marius este un sentimental insa ii este destul de greu sa isi exprime verbal sentimentele din cauza unei timiditati excesive. Marius se plange adesea de faptul ca este neinteles. Constient fiind de faptul ca este vulnerabil, lui Marius ii este teama de suferinta.

Marius simte nevoia sa activeze intr-un domeniu in care sa se simta util. Va cauta printre profesii in raport cu domeniul social, juridic, medical sau paramedical, profesii in raport cu publicul, audiovizualul sau vanzarile.

3 COMENTARII

  1. Este destul de inteles pentru paritii care au un copil numele #Marius

Lasă un răspuns