Etimologie- coral (Yugur)

Sarbatoare-

Marjan are cea mai complexa personalitate, ambigua chiar, din cauza celor doua naturi antagoniste ale sale care se infrunta. Pe de o parte, are o latura mai “masculina », care o face sa fie mai voluntara, mai activa si mai autoritara, dar si mai independenta si putin mai egocentrica, avand tendinta sa amane uneori totul, dirijand si vrand mereu primul loc. Pe de alta parte, are si o latura feminina, care o face sa fie uneori pasiva, dar si timida, veleitara, dependenta, afecectuoasa, stiind mereu cum sa ii asculte pe cei din jur si mai degraba, altruista. Dar uneori se poate lasa pe ea in detrimentul celor din  jur.

Acest curios amestec o face sa aiba un caracter foarte puternic, fiind o fire extrem de entuziasta, increzatoare si activa, ca mai apoi sa devina din nou pasiva. Marea sa hiperemotivitate si marea sa receptivitate sunt cele care o pot sa face sa isi schimbe destul de des starea de dispozitie. Acest lucru poate sa fie accentuat, mai ales daca numele sau de familie va incepe cu B, K sau T.

Marjan adora sa fie un lider, un exemplu si se va exprima pe deplin in miscarile sau actiunile umaniste. Are un profund simt al prieteniei, putand sa fie foarte atenta la nevoile celor din jur si sa fie confidenta lor atunci cand au nevoie de sfaturi sau de reconfort.

Din punt de vedere sentimental, este destul de secretoasa, un lucru care este perceput de unii drept raceala. Se poate multumi destul de greu cu simplul rol de mama de familie sau de gospodina, deoarece este foarte ambitioasa si simte ca se poate realiza pe deplin doar daca este implinita si pe plan intelectual sau social.

Foarte curioasa, Marjan, adora sa cunoasca si sa invete mereu lucruri noi, fiind o perfecta autodidacta. Este conducatoare si dominatoare in cadrul cuplului si nu va pierde ocazia sa puna la indoiala actiunile partenerului sau atunci cand acesta nu actioneaza asa cum vrea ea.

Se va simti cel mai bine in domeniul profesiilor liberale, deoarece este inainte de toate, independenta.

Lasă un răspuns