Etimologie: domn

Sarbatoare: 4 iulie

 

Marta este o femeie independenta pentru care libertatea nu este un cuvant strain. Individualista, inamica constrangerilor, Marta se arata adesea indisciplinata, o femeie careia nu ii este teama sa riste, care nu se gandeste prea mult la consecintele actelor sale. Necunoscutul o atrage ca un magnet. Mandra, Marta este atrasa de placerile de tot genul, pentru ea jumatatile de masura nu exista. Impulsivitatea sa ii cauzeaza o multime de probleme. Martei ii place sa negocieze, se adapteaza cu usurinta in orice situatie. Nervoasa, nerabdatoare, Martei ii place sa descopere noi orizonturi. In momentul in care se simte motivata, isi mobilizeaza toate fortele pentru a obtine ce isi doreste. Directiva, autoritara si convingatoare, Marta este dotata cu un simt practic si are capacitatea de a organiza si adminstra.

 

Nu ii place sa execute ordinele, din contra, sa le dea. Copil, Marta este un mic dracusor, baietoasa, care le va face parintilor sai o multime de probleme. Sportul, dansul si activitatile de grup sunt recomandate. Simte nevoia sa se afle mereu in miscare.

 

Sa straluceasca, sa se afle in centrul atentiei si sa actioneze, acestea sunt principalele preocupari ale acestei femei individualiste, orgolioase si egoiste uneori. In dragoste, Marta este o cuceritoare, ea alege, ea conduce. Se indragosteste rapid si se plictiseste rapid. Este o tigroaica violenta si geloasa, fidelitatea nu este principala sa calitate. Insa, cand vrea, poate fi fermecatoare. Va gasi rapid un partener de viata pe care sa il idolatrizeze insa va reusi sa ramana cu picioarele pe pamant.

 

Marta nu are cu siguranta vocatia de femeie casnica. Alegerea sa profesionala este adesea dificila, se va orienta spre profesii mobile, care sa ii permita sa calatoreasca (turism, vanzari, publicitate, reprezentari), profesii independente, in raport cu comunicarea, presa, jurnalismul sau profesii creative (cinema, teatru).

Lasă un răspuns