Etimologie- razboinic, dedicat lui Marte  (Latina)

Sarbatoare- 30 ianuarie

Martina este o veritabila bula de energie. Vitalitatea si ardoarea de care da dovada sunt impresionante si o ajuta sa reuseasca in tot ceea ce isi propune. Dar in ciuda tuturor, Martina stie cum sa fie cea mai calma si mai meditativa. Uneori chiar, este extrem de stragetiga.

Martina nu este o visatoare sau o artista, ba din contra. Are mereu picioarele pe pamant si are o fire foarte “matematica”. Si chiar daca Martina poate sa para mai dura sau mai severa, aceasta este in realitate foarte sensibila. Curajoasa si intreprinzatoare, ii place sa duca lucrurile la bun sfarsit, fara sa se lase intimidata in vreun fel.

Martina va fi de mare ajutor in toate proiectele pe care le intreprinzi, deoarece va sti cum sa te sfatuiasca daca stii cum sa o asculti. Martina detesta atunci cand lucrurile sunt facute aiurea. Din aceste motive, nu delegheaza pe nimeni atunci cand are nevoie de ajutor. Asta chiar daca ajunge sa fie extenuata.

Cuplul si familia sunt pentru Martina sacre. Va sti cum sa fie o mama si o sotie iubitoare si atenta. Martina este in acelasi timp o persoana care acorda foarte multa importanta emotiilor. Dar este generoasa si voluntara si poate sa fie in acelasi timp geloasa si colerica. Aceasta emotivitate puternica poate sa duca la un caracter mai dificil.

Sigura pe ea si pe calitatile sale, Martina ii va seduce foarte usor pe cei din jur. Dar este si foarte usor de influentat deci poate sa aiba o viata cam complicata. Martina are valori morale si sociale puternice imperturbabile, care o imping sa se aventureze inspre lucrurile pe care nu le cunosc. Stabilitatea o linisteste in toate aspectele vietii sale. Orice ar fi, nu va capitula in fata esecurilor. Va merge mai departe si nu se va da deoparte atunci cand viata ii pune piedici.

Martina este foarte harnica si se va dedica mai ales unor meserii in care poate sa aiba grija de cei din jur. Meseriile din domeniul social si cele in care se afla in contact cu cei din jurul sau vor fi deci pe placul sau.

Lasă un răspuns