Etimologie- varianta feminina a lui Mateo, vine din ebraica, « Darul lui Dumnezeu »

Sarbatoare- 21 septembrie

Mateea este emotiva, este sensibila si uneori destul de nervoasa, cautand mereu compania celor din jur. Este o femeie idealista, dar si realista, chiar daca cel mai adesea, cea de-a doua fateta apare in prim plan. Imaginatia sa este una foarte fertila si contribuie in mare parte la compensarea nemultimurilor si insatisfactiilor cu care se poate confrunta zilnic.

Mateea da dovada mereu de o vointa de fier si nimic nu o  poate dobori. Este o fire care va transforma orice esec intr-o reusita. Este foarte vesela si este caracterizata de un optimism comunicativ.

Mateea se va dezvolta realizandu-si pasiunile, nefiind foarte interesata de valorile materiale. Este in acelasi timp foarte incapatanata, fiind inutil sa incerci sa o faci sa se razgandeasca. Mateea este intuitiva, sensibila si lucida si poate judeca oamenii la prima vedere.

Mateea este foarte capabila sa isi concretizeze, sa organizeze si sa puna in practica interesele sale. Este atrasa de muzica, de poezie, de umanitate, de irational si este inclinata uneori inspre vise.

Dar Mateea este in acelasi timp, foarte deconcentrata, din cauza celor doua tendinte antagoniste ale sale. Personajul sau exterior poate sa dea impresia unei anumite facilitati, chiar unei lejeritati sau superficialitati. Asta deoarece este uneori cam impulsiva, sincera si directa. Si totusi, nu este deloc asa, deoarece atunci cand te astepti mai putin, este distanta.

Are oroare de faptul ca cineva ii poate invada spatiul si este foarte atasata de independenta sa. Chiar si vis-a-vis de ordine, comportamentul sau poate sa fie la fel de derutant. Va fi astfel, rand pe rand, stricta atunci cand vine vorba despre principii, ordonata, economa, pudica sau organizata. Apoi, brusc, poate sa intre in contradictie cu propriile sale convingeri.

Mateea adora siguranta si stabilitatea si daca este uneori tentata de aventura, calatorii sau placeri de orice fel, isi va lua din timp toate precautiile posibile. Apreciaza natura, animalele, tot ce tine de natural si de viata la tara.

Mateea va cauta o meserie in care sa nu ramana inactiva. Deci va cauta in primul rand contactul cu colectivitatea, cu domeniul social sau medical sau cu un anumit public.

Lasă un răspuns