Etimologie:putere, lupta (germanica)

Sarbatoare: –

Sensibilitate, emotivitate, intuitie, receptivitate, sarm si senzualitate…Matilda reprezinta eternul feminin in toata splendoarea sa. Matilda este o persoana seducatoare, carismatica si fermecatoare. Chiar daca la prima vedere poate parea nepasatoare si pasiva, Matilda este idealista, utopista chiar, in cautarea sensului vietii pentru a simti ca traieste din plin. De aceea, Matilda se va orienta spre mai multe cai, se va alatura unor grupuri umaniste si sociale, politice, artistice sau ideologiste. Matilda simte nevoia sa experimenteze, are nevoie de schimbari de-a lungul vietii altfel simte ca se sufoca.

Plina de fantezie si boema, pentru Matilda viata trebuie sa fie asemeni unei reprezentatii teatrale, demna de a fi traita, plina de emotie si de trairi intense. Matilda nu este facuta pentru a intampina dficultatile vietii are nevoie de ajutor in acest caz. Iata de ce va avea parte de o multime de dezamagiri de-a lungul vietii, va fi la mila numeroaselor dezechilibre interioare.

Copil, Matilda este fragila din punct de vedere emotional si este extrem de influentata de persoanele din anturajul sau, de membrii familiei in special. Simte mere nevoia sa se faca placuta chiar daca pentru asta este nevoie sa se sacrifice. Curioasa de tot si de toate, Matilda poate da dovada de instabilitate in unele cazuri. Parintii trebuie sa ii dezvolte Matildei simtul artistic inca de la o varsta frageda, sa o inscrie la un curs de dans sau sa o sprijine sa ia lectii de pian sau de vioara.

Matildei ii place sa intre in gratiile semenilor sai, este atrasa de tot ceea ce este frumos, de arta si de armonie. Are nevoie de liniste si pace in viata sa, nu suporta violenta, nici zgomotul. Din punct de vedere sentimental Matildei ii lipseste luciditatea iar aspiratiile sale sunt atat de inalte incat unui barbat ii va fi destul de greu sa ii intre in gratii.

Alegerea unui partener de viata este problematica, imposibila chiar datorita exigentei de care da dovada. Din punct de vedere proofesional Matilda nu este atat de pretentioasa, Deoarece viata personala este pentru ea mai importanta, cariera este lasata pe un plan secund. Va alege  o profesie din domeniul social sau una legata de calatorii.

Lasă un răspuns