Etimologie- dar al divinitatii (ebraica)

Sarbatoare- 21 septembrie

Mateo este un nume foarte frumos de origine italiana, fiind foarte in voga printre numele care se termina in O, foarte sonore si armonioase.

Numele de Mateo caracterizeaza un barbat cu un caracter puternic, dar care stie sa fie si discret, atunci cand situatia o cere. Este foarte ambitios, stie ce vrea si face orice pentru a reusi. Are tendinta mereu de a-si depasi propriile limite si actioneaza cu incapatanare atunci cand isi fixeaza un anumit obiectiv.

Chiar daca pare independent si egocentric, Mateo este in realitate o persoana foarte afectuoasa, foarte atasata de prieteni si de familie. Este si foarte sociabil, simtindu-se cel mai bine atunci cand este inconjurat de familie si de prieteni. Anturajul sau ii este foarte fidel si stie ca se poate baza pe el oricand. Dar vai de cel care ii va gresi sau il va jigni, deoarece Mateo este un barbat care nu suporta ca demnitatea sau principiile sa ii fie calcate in picioare.

Mateo este un barbat foarte fermecator si seducator, dar si foarte admirat de catre sexul opus. Este si foarte sociabil, un atu de pret atunci cand vine vorba despre relatiile sale cu femeile din jur.

Mateo este si o persoana foarte vanitoasa, care are o parere foarte buna despre sine si care nu vrea sa fie luat drept fietcine. Este independent, original si foarte curios. Este cel mai harnic si stie mereu ce trebuie sa faca pentru a-si depasi limitele.

Un mic defect al lui Mateo– este foarte impulsiv. Isi pierde destul de repede sangele rece iar cel mai adesea va trebui sa isi lase mandria deoparte pentru a-si cere scuze. Mateo are si un simt al datoriei foarte bine dezvoltat si adora sa ii ajute pe cei din jur. Grija lui pentru ziua de maine si siguranta sa, il fac sa fie extrem de determinat si de meticulos in tot ceea ce intreprinde.

Mateo adora sa calatoreasca, sa cucereasca orizonturi noi dar iubeste insa mai mult confortul pe care il ofera casa sa.

Meteo este un gentlemen foarte romantic, are un spirit de curtezan si intelege foarte bine ce isi doresc femeile. Este un cautarea unei femei amabile si stabile, ca si el.

Lasă un răspuns