Etimologie: curaj, dinamism, independenta, curiozitate

Sarbatoare: 8 noiembrie

 

Debordand de vitalitate, Mihnea este o persoana curioasa si sarmanta. Pasional, aventuros, lui Mihea ii place sa riste, ii place contactul cu oamenii, este un extrovertit. Fire deschisa, Mihnea este un bun negociator si poseda arta persuasiunii datorita unei rapiditati de adaptare si de reactie. Mihnea are oroare de lucrurile definitive, cu cat viata sa este mai riscanta, cu atat este mai incantat si mai fericit. Mihnea prefera necunoscutul si dificultatea il stimuleaza. Odata ce reuseste sa isi indeplineasca scopurile, Mihnea se lasa rapid prada superficialitatii.

 

Punctul sau slab este fara indoiala nervozitatea excesiva pe care incearca sa o tina sub control prin diferite activitati, sport sau calatorii. Impulsiv, Mihnea isi pierde rapid rabdarea, este iritabil. Sociabil si simpatic, Mihnea are nevoie de ceilalti pentru a simti ca viata sa are un sens, oscileaza, de-a lungul vietii intre un sentiment de inferioritate si autosatisfactie.

 

Copil, Mihnea este un inteligent, un guraliv, este activ si ii este greu sa isi gaseasca locul. Intuitiv, sensibil si afectuos, Mihnea este extrem de atasat de mama sa. Gurmand vesel, bun orator, Mihnea are o multime de idei pe care abia asteapta sa le puna in pratica. Parintii trebuie sa ii dezvolte latura creativa si facultatea de expresie, supraveghindu-i totodata tendinta de a exagera lucrurile.

 

Sensibil, receptiv la ceilalti, Mihnea adora sa coopereze, are aspiratii inalte, utopiste uneori. Din punct de vedere sentimental, Mihnea este o persoana tandra, senzuala, bun cunoscator al sufletului feminin. Mihnea este un partener fermecator si docil, insa se dovedeste a fi o persoana vulnerabila, care nu reuseste sa reziste tentatiilor.

 

Mihnea este un personaj cu posibilitati multiple, adept al schimbarilor si tentat de tot ce este in raport cu expresia orala (cantaret, profesor, conferentiar, prezentator) si scrisa (jurnalist, scriitor). Nici stiintele umane nu ii sunt indiferente.

Lasă un răspuns