Etimologie- iubit de popor (slava)

Sarbatoare- 16 septembrie

Numele de Mila este inspirat de Milena, care in slava inseamna iubit de popor. Dar totusi, etimologia acestui nume este discutabila, unii fiind de parere ca este de origine maghiara. Se pare ca are si origini germanice, provenind de la « mil », care inseamna « generos », in timp ce altii sustin ca vine din spaniolul « milagros », miracole.

Mila este o persoana perfectionista, organizata si metodica, care nu lasa nimic la voia intamplarii. Are un suflet creativ, de artist, iubeste estetica, inspirandu-se din comorile sau frumusetile pe care le are natura de oferit.

Mila este sentimentala si romantica si are tendinta de a idealiza raporturile umane. Unii sunt de parere ca filozofia sa de viata este desueta, dar asta nu o impiedica sa creada ca isi va gasi intr-o buna zi iubirea cea mare.

Mila este si foarte seducatoare si placuta in raport cu cei din jur. Este deschisa, comunicativa si intelegatoare. Dar este si foarte timida si discreta, personalitatea sa ramanand impartita intre interesul sau pentru cei din jur si intre dorinta de a fi apreciata la adevarata sa valoare. Va lupta mereu deci pentru primul loc.

Mila este si foarte vesela si plina de entuziasm si de obicei, nu are deloc rabdare. In plus, nu este deloc la adapost atunci cand vine vorba despre izbucnirile pline de manie. Are un spirit viu, nu are probleme atunci cand vine vorba despre adaptare, dar este uneori foarte nervoasa si capricioasa.

Mila are o memorie foarte buna deci nu va avea probleme intelectuale, stie cum sa se foloseasca de farmecele sale si de puterea sa de convingere atunci cand vrea sa ajunga unde vrea si este foarte curioasa.

Copilul Mila este unul foarte emotiv si usor influentabil de familie. Are si o imaginatie bogata, care poate sa ii creeze uneori unele probleme si temeri foarte mari.

Dar Mila are visuri marete – sa fie admirata mereu, sa fie doar pe primul loc, sa dirijeze, sa comande… Viata sentimentala si maternitatea sunt foarte importante pentru ea. Dar nu esentiale. Cel mai adesea va fi impartita intre viata de familie si cea profesionala.

Lasă un răspuns