Etimologie: pace

Sarbatoare: –

 

Mircea este receptiv si maleabil, o personalitate cu fatete multiple. Aceasta permeabilitate la ambianta in care se afla il face pe Mircea sa treaca prin stari emotionale succesive, in functie de situatia si persoanele cu care intra in contact. Sfera afectiva il dinamizeaza. Insa, cand in contra, Mircea percepe o atmosfera ostila, deloc ospitaliera, se inchide total in sine, refuza sa comunice. Mircea este hipersensibil. Chiar daca pare calm si flegmatic, aceasta este decat o aparenta. In momentul in care este dezamgit de viata, Mircea tinde sa se refugieze in vise. In alte momente va prefera sa evadeze, prin intermediul imaginatiei sale bogate, pentru a scapa de realitatea dura a vietii. In unele situatii Mircea se dovedeste a fi tolerant, generos si amabil cu persoanele care ii ies in cale.

 

Mircea este mai dificil cu persoanele din jurul sau deoarece are mari pretentii din partea lor. Dotat cu simtul solidaritatii, Mircea este apreciat de amicii sai fata de care afiseaza ospitalitate si caldura umana. Rand pe rand extrovertit, entuziast, visator, lent si introvertit, Mircea ii poate dezorienta pe cei din jurul sau. Copil, Mircea este uneori aiurit, versatil sau dispersat insa si visator, calm si avid de afectiune.

 

Mircea iubeste, inainte de toate, libertatea. Nu suporta disciplina si constrangerile, iubeste fantezia, evadarea si calatoriile. Dusman al monotoniei, are nevoie in permanenta de ceva nou in viata sa. Viata sentimentala si amoroasa este importanta pentru Mircea. Daca partenera sa de viata se dovedeste a fi geloasa si posesiva, o va parasi fara sa stea pe ganduri.

 

Mircea este interesat de varietate si mobilitate si se va orienta spre meserii din sfera calatoriilor, vanzarilor, relatiilor cu publicul, din domeniul artistic, audiovizualului sau import-export. Mircea este, inainte de toate, interesat de o slujba care sa ii ofere stabilitate.

3 COMENTARII

Lasă un răspuns