Etimologie: priveste-o, admir-o

Sarbatoare: 1 aprilie (calendar ortodox) si 1 ianuarie (calendar catolic)

 

Mirela nu are o personalitate, obisnuita, comuna, chiar din contra. Dotata cu o serie de calitati care sunt atribuite de obicei barbatilor, Mirela este o femeie activa, energica, voluntara si curajoasa. Egoista, Mirela este preocupata de propria sa afirmare, nu o intereseaza prea tare soarta celor din jur. Daca se simte neinteleasa, Mirela poate scoate la iveala o latura neincrezatoare, distanta sau, din contra, sa se arate originala, excentrica, pentru a compensa aceasta influenta. Interiorizata in aparenta, cerebrala si analitica, Mirela coexista cu o tendinta materialista si concreta, aceasta dualitate conferindu-i un caracter puternic.

 

Mirela este o femeie activa, determinata, rapida si nerabdatoare care cauta puterea inainte de toate. Copil, Mirela ar putea avea un caracter coleric, este dura si susceptibila. Geloasa, Mirela isi doreste exclusivitate. Stie exact ce isi doreste si reuseste, datorita dinamismului sau si magnetismului personal, sa isi indeplineasca scopurile. Mirela trebuie sa fie educata cu fermitate si echitate. Cuvintele suplete sau rabdare nu o caracterizeaza pe Mirela. Mirela isi admira parintii, pe tatal sau in special caruia nu ii iarta nicio slabiciune.

 

Visul sau, realizabil de altfel, este sa straluceasca, sa fie un exemplu pentru ceilalti, sa isi atinga idealurile marete. Pentru asta, este pregatita sa furnizeze eforturile necesare. In dragoste, Mirela simte nevoia sa isi admire partenerul de viata si va fi sensibila la statutul sau social. Insa deoarece datorita naturii sale Mirela simte nevoia sa domine si relatia se poate complica. Mirela nu are vocatie de femeie casnica, este dornica sa se realizeze intai pe plan profesional.

 

Mirela poate fi atrasa de profesiile din lumea afacerilor (gestiune, finante, banci), de activitatile liberale sau independente, de profesiile in raport cu notiunea de putere (politie, armata), cu un caracter ezoteric sau parapsihologic.

Lasă un răspuns